Bloggaaja nimeltään Jimmy R. esittelee oheisella videolla varsin ovelan tempun, jonka avulla voidaan kätkeä mitä tahansa tiedostoja tavallisen JPEG kuvan sisälle. Hommaan tarvitaan ainoastaan 7-ZIP pakkausohjelma ja PC-tietokone.

Sitten vaan pitäisi keksiä jotakin riittävän salaista, joka täytyisi kätkeä noin hyvin.

Mainos! Sinun tarvitsee vain vastata! Voita Porche Botex Cabriolet viikoksi käyttöösi! – Klikkaa tästä –

Edellinen artikkeliUusi merkitys käsitteelle varvassanadaalit
Seuraava artikkeliKannettava, musiikin mukaan tanssiva suihkulähde

1 KOMMENTTI

 1. Virustehtailijat ovat käyttäneet tekniikkaa jo vuosia tuotoksiensa levittämiseen..

 2. Toisin kuin artikkelissa sanotaan ja kuten videollakin sanotaan, hommaan ei tarvita välttämättä 7zipiä… mikä tahansa muukin pakkeri kelpaa.

 3. Kuten heikkinen sanoi, hyvin vanha tapa levittä viiruksia. Itse olen tehny tuon ihan vain windowsin komentorivillä…

 4. Vanha temppu varmaan, mutteipa oo mulle tullut aikaisemmin vastaan, vaikka -87:sta alkaen on tullut PC-DOSsia ja 4DOSsia yms viriteltyä ja suunnilleen kaikkia lukemiani kikkoja kokeillut… Tämä olikin kiinnostava merkintä, kiitos!

  Ja tosiaan toimi hienosti. 🙂

 5. Miten toi voi toimia virusten levittämiseen? Mitä väliä sillä on vaikka siellä olisi jotain ylimääräistä kuvan mukana, kun sitä koodia ei missään välissä suoriteta mitenkään. En ainakaan ihan hevillä usko että mikään sitä suorittaisi.

 6. Aika ovelaa. Itse olen joskus ”piilottanut” tiedostoja muuttamalla päätteen. esim. jos sinulla on jokin arkaluonteinen video, jota et halua muiden nähtävän, niin muutat vaan päätten (avi, wmv jne.) toiseen muotoon esim. txt. salaista.avi –> salaista.txt. Sitten vaan kun haluat katsella kyseisen video, niin muutat salaista.txt päätteen takaisin aviksi.

  Päätteet saa näkymään, kun on jossain kansiossa ja menee Työkalut –> Kansion Asetukset –> Näytä –> Siellä on lista, josta pitää ottaa ruksi pois kohdasta ”Piilota tunnettujen tiedostotyyppien tunnisteet”

 7. Kumma juttu eka kerran kun tein niin toimi täydellisesti, mutta nyt kun yritin monta kertaa ja tarkistin vielä teinkö oikein niin ei enään toiminut. Tiedoston se saa kyllä luotua mutta mikää pakkaus ohjelma ei suostu purkamaan.