Suurin osa lautailijoista ja skimbaajista eivät edelleenkään käytä rinteessä laskiessaan kypärää (minä mukaan luettuna), vaikka lapsikin tietää, että kypärä saattaa parhaassa tapauksessa pelastaa laskijan hengen. Miksikö? no yksinkertaisesti siksi, että kypärät eivät ole yhtä ”cool”, kun tyylikäs pipo. Brittiläinen yritys nimeltään d3o on kuitenkin nyt kehittänyt älykkään materiaalin, joka tuo turvaa laskettelijan pääkopalle ilman, että tämän täytyy tehdä kompromisseja tyyliasioiden suhteen. Yritys on nimittäin kehittänyt polymeerimateriaalin, joka on normaalikäytössä pehmeää ja joustavaa, mutta kovettuu välittömästi tähän kohdistuneista äkillisistä iskuista. Yritys on jo tuonut markkinoille materiaalilla vuoratun pipon, jonka pitäisi antaa huomattavasti perinteistä myssyä parempi suoja päälle.

Vaikka yhtiön edustaja myöntääkin avoimesti, että materiaalin avulla ei ole mahdollista korvata oikean kypärän tuomaa turvaa, niin o3d materiaalin antama suoja on ilmeisesti kuitenkin huomattavasti perinteistä pipoa parempi. Materiaalilla vuorattuja myssyjä on jo kaupoissa hintaan 65,- Dollaria. Hintaa on siis suunnilleen saman verran, kuin kaikkein trendikkäimmillä kaupasta löytyvillä pipomalleilla.

Lähde: www.d3o.com (kautta: www.ohgizmo.com)

Edellinen artikkeliNirvana Nevermind albumin kansikuvassa esiintynyt poika täytti 16
Seuraava artikkeliRannekorun näköinen Philippe Starck miestenkello

18 KOMMENTIT

 1. Tuotahan on käytetty moottoripyöräilyasuissa.. miksi vasta nyt laajennetaan reviiriä?

 2. mielenkiintoinen pätkä… Olin nimittäin talvella ostamaisillani juuri tuollaisen mustan kommandopipo-tyyppisen päähineen jota äijä tuossa filmilläkin parin sekunnin ajan pyöritteli. Hintaa oli muistaakseni reilu 100 Sveitsin frangia eli siinä 70 euron yläpuolella. Pipo oli todella mukava pitää mutta eipä ollut kukaan siinä tilanteessa selittämässä mistään ”fiksuista molekyyleistä” joten taipuisa, joskin tukeva pipo jäi hyllyyn kun ei maalaisjärki luottanut siihen että se voisi suojata läheskään kypärän tavoin…

  (joka sanoo että kypärät eivät ole cool, on yksinkertaisesti väärässä ja voin suositella hieman laajempaa skimba-matkailua niin mielipide voi muuttua )

 3. http://www.mpmaailma.fi/index.php?news=4&sm=34&arc=1&year=2007&month=6&news_id=1119
  eli siis rukka teki tuosta aps ”ainetta” apunaan käyttäen moottoripyörä asun, mikä on tulllut myyntiin vasta tämän vuoden kesäkuussa. Ja muistaakseni itse ainekkaan ei ole keksintönä kovinkaan vanha. Eli tuskin ovat vielä kauheasti ehtineet kehittämään muita toimivia kohteita tälle aineelle. Kenties tätä voisi käyttää myös tulevien turvakenkien ja työkäsineiden suunnittelussa..

 4. Saman fysikaalis-kemiallisen ilmiön joka tuossa toimii voi toistaa helposti omassa keittiössä, tosin ei ihan samanlaisena.

  Kun sekoittaa maizenaa (perunajauho toimii kuulemma myös mutta sitä en ole itse kokeillut) ja vettä sopivassa suhteessa (aika vähän vettä maizenaan nähden), muodostuu seos, jonka molekyylit (tärkkelys kai?) tarttuvat toisiinsa videolla kuvaillulla tavalla. Siitä ei kuitenkaan nopeilla paineilla tule kovaa, vaan pikemminkin kuivaa. Se on todella jännän tuntuista, koska sitä voi puristella käsissä kuin kuivaa jauhoa tai ehkä jauhoisen oloista muovailuvahaa, mutta kun sen antaa olla, se valuu lätäköksi kämmenelle.

 5. Aijoo ja kamaa, joka muistuttaa paljon enemmän videolla käytettyä, mutta on pehmeämpää levossa (valuu) ja särkyvämpää vasaroidessa (sirpaloituu) myydään maailmalla (ja joidenkin nettikauppojen kautta Suomessa) tuotenimillä Silly Putty tai Thinking Putty).
  http://en.wikipedia.org/wiki/Silly_putty

 6. thinking putty nimellä löytyy ainakin Puljusta. http://www.pulju.net/shop/product_details.php?p=1207 tämä minullakin tuli ensimmäisenä mieleen! Onko sisällä minkäänlaisia pehmusteita? Aiheuttaakohan sisäpuolen pehmustaminen ongelmia? Tuossa videossa ainakin ainetta lyötiin kovalla kovaa vasten, ja jokainen tietää että kypärä ilman pehmusteita on epämukavan tuntoinen..

 7. ”ja jokainen tietää että kypärä ilman pehmusteita on epämukavan tuntoinen..”

  Toi ainehan on tavallaan pehmuste…

 8. Muistaakseni joskus jostain olen lukenut että USA:n armejalla on moisien luotiliivien kehitystyö meneillään tai ainakin suunnitelmissa… ellen väärin nyt muista. Tosin saattoivat perustua eri ilmiöön ja toimia sähköllä, mutta en nyt pysty muistamaa tai löytämään linkkiä.

 9. Jos laitat YouTubeen hakusanoiksi liquid armor, niin löydät tuon luotiliivin esittelyjä.

 10. Tuohan olisi tosi hyvä vaikka radio-ohjattavissa lentokoneissa/helikoptereissa! (tuli nyt mieleen kun ostin tosi hyvän radio-ohjattavan helikopterin 20e:lä)

 11. Tosimiehillä on tarpeeksi munaa käyttää kypärää, jääräpäiden hommaa pipopelleilyt

 12. Ihmeellistä ainetta.. Jos joku nasa tai muu vastaava olisi keksinyt tuon niin sitä ei olisi kuluttajien ulottuville päästetty ensinkään.

 13. Heikkinen: olet väärässä, onhan näitä patjoja ja tyynnyjä jotka on jostain nasan kehittämästä materiaalista tehtyjä, mukautuvat ihmisen kehon muotoon, ja sitten nämä crocsit, sillä eikös ne ole myös jostain nasan tekemästä kumista?

 14. tuskin löytää Suomesta, tuolla noiden sivuiltahan löytää listan noista tuotteista, Spyderillä saattaa olla joku maahantuoja, mutta en ole kyllä varma. Taitaa muuten olla ensimmäinen täällä esitelty tuote jonka ostamista ihan vakavasti harkitsen, kun harrastan maastopyöräilyä ja laskettelua, molempia melko aktiivisestikkin.

 15. Luulis että jos noinki paksu nakki on pipossa nii alkaa näyttää jo hieman pallopäältä. Potta on sentään potta. Ajotakkiini voisin noita kyllä ottaakkin.

Kommenttien lisääminen on estetty.