Vaaralliset nesteet pullon läpi tunnistava laite 

Vaikka matkailijat alkavat pikku hiljaa oppia (itseni mukaan lukien), että 100ml suurempia nestepakkauksia ei enää saa viedä koneeseen, aiheuttaa uusi sääntö silti ilmeisesti päänvaivaa maailman lentokentillä.

Yhdysvaltalainen Sellex International on tunnistanut ongelman, ja kehittänyt tämän, Sencion nimisen vaarallisten nesteiden tunnistajalaitteen. Erityisen kätevää laitteessa on se, että räjähtävät ominaisuudet nesteessä tunnistetaan pullon lävitse, eikä jokaista tutkittavaa nestepakkausta tarvitse erikseen tunnistusta varten avata. Räjähtävät tai syttyvät nesteet laite tunnistaa elektromagneettiseen kenttään perustuvalla metodilla.

Jää nähtäväksi tuleeko tämä innovaatio vielä joskus muuttamaan lentokenttien nykysiä turvamääräyskiä.

Lähde: www.gizmag.com

Edellinen artikkeliHintavihje: Sony PSP Value Pack hintaan 99,- Euroa
Seuraava artikkeliSuoraan utareista rasvatonta maitoa tai voita lypsäviä lehmiä kehitteillä

1 KOMMENTTI

 1. Epäilen vahvasti tämän laitteen toimivuutta. Rikollijärjestöt ovat aina askeleen edellä ja keksivät taatusti aineen, joka ei piippaa tuossa laitteessa, mutta mikä riittää kuitenkin pudottamaan lentokoneen.

 2. ”10ml suurempia nestepakkauksia”… noh, ei se nyt ihan niin tiukkaa ole. 100 ml se pitää olla.

 3. Kuka muistaa videon, jossa tulitikun päällisellä räjähdysainetta räjäytettiin meloni? Että juuri niin kauan toi toimii. Toisaalta jättää ainakin kentän ammattilaisille, ei pääse harrastelijat yrittämään 🙂

 4. toi on kyllä niin paska määräys, että sais noi tulla että sais ees vettä kunnolla mukaan.

 5. Ongelmaksi muodostunee se, että terrorisrien käyttämät DIY-räjähteet ovat kahden eri nesteen sekoituksia, joista kumpikaan ei yksinään ole räjähtävää.

 6. joo tuommoset vaan käyttöön jos toimii nii saa taas viiä konneeseen räjäh.. siis juomia -_-

 7. paras ois semmonen testeri, että pitäs juua puolet siitä nesteestä ennenkö hyppää konneeseen.

 8. Se voisi kyllä karsia kaikkein herkimmillä makunystyröillä varustetut terroristit jos joutuis ottamaa hörpyn tuomisistaan ennen ku pääsee koneesee 😀
  Siis edellyttäen että nestemäiset räjähteet eivät maistu mukavalle..

 9. Noista kaksikomponettijutuista.

  Tuo uudet säännöt aiheuttanut TATP on käytännössä mahdoton kokata labran ulkopuolella. Jo lähtöaineet aiheuttavat pahikselle äkkipikaisen tajuttomuuden ilman vetokaappia puhumattakaan reaktion varsin vilkkaasta eksotermisyydetsä, joka pamauttaisi keitoksen äijän naamalle.
  Tämä on todettu usean kemistin suulla.

  2-komponettipaukkujen ongelma tuppaa olemaan epästabiilius, siksi keitos pidetään kahdessa osassa käyttöhetkeen asti. Sekoitttaminen käyttövalmiksi ilman ennenaikaista paukausta vaatii kontrolloidut olosuhteet. Sekoittaminen imssä tahansa taas aiheuttaa todennäköisemmin keittelijän menehtymisen huuruihin ja/tai happoroiskeisiin kuin mitään suurta pamausta.

  Lähinnä näissä nestesäännöksissä (kuin myös pääosassa muita turvasääntöjä) on kyse turvateatterista, jolla pyritään näyttämään siltä, että jotain tehdään.