lehmiä pellolla  

Uuden Seelannin karjanjalostajat ovat huomanneet, että jotku lehmäyksilöt tuottavat huomattavasti kevyempää, lähes rasvatonta maitoa suoraan utareistaan. Toisaalta maassa on myös löydetty lehmäyksilö, jonka utareista voidaan lypsää suoraan jääkaappilämmössä jähmettyvää voita. Kyseiset löydökset ovatkin innoittaneet jalostajat, jotka yrittävät nyt jalostaa lehmälajikkeita, joista saisi lypsettyä suoraan purkitettavaa rasvatonta maitoa tai vaihtoehtoisesti siis voita.

Joku voi väittää, että tässä taas yritettäisiin leikkiä jumalaa, mutta toisaalta kyseessä ei ole tosiaan sen kummallisempi asia, kuin mitä eläinten jalostuksessa on sovellettu satojen vuosien ajan. Kaikki varmasti tietävät että lehmä, jolta voidaan lypsää maitoa ympäri vuoden huolimatta siitä, onko tällä vasikoita, ei suinkaan ole sattumaa, vaan satojen vuosien jalostuksen tulos.  Myös esimerkiksi lemmikkikoirat ovat alun perin kesyiksi jalostettuja susia.

Uuden Seelannin jalostajat suunnittelevat suoraan lehmistä lähtöisin olevia valmiita ”jalostetuotteita” kauppojen hyllyille vuoden 2011 kieppeillä.

Lähde: www.gizmag.com

Edellinen artikkeliSencion – vaaralliset nesteet pullon lävitse tunnistava laite
Seuraava artikkeliKertakäyttövaipat polttoaineeksi