7262_15050711703.jpg

Täysikokoinen, moottoreilla varustettu sun21-katamaraani ylitti Atlantin. Miehistö oli viisi henkeä. Matka alkoi Espanjan Baselista 15. marraskuuta ja päättyi New Yorkiin 15 tuokokuuta. Alus eteni tasaisella 5-6 solmun nopeudella (n. 9km/h). Energia saatiin aurinkokennoilla, joten pilvisellä säällä mentiin hitaammin.

Kippari Michael Thonney pohti, että normaalisti purjehtiessaan hän odottelee hyviä tuulia, mutta tällä kertaa tyyntä ja auringonpaistetta! Matkaa kertyi yhteensä n. 11000 kilometriä. Energiaa kului 2000 kWh. Jos olisi menty dieselillä, olisi sitä tarvittu 3744 litraa. Ja mitenkäs sellaisen määrän kuljettaisi.

Olisi se aika hienoa, jos pääsisi ylittämään Atlantin tällaisella paatilla. Kun eivät nuo purjeveneet käsittelytaidot ole niin hyvin hallussa.

Lähteet: http://www.gizmag.com, http://www.transatlantic21.org

Edellinen artikkeliPlaystation 3 pelikonsoli testattavana
Seuraava artikkeliGPSllä toimiva seurantalaite

1 KOMMENTTI

  1. Tälläisenhän voisi kehitellä joka veneen vakiovarustukseksi, jolloinka kerättyä virtaa voisi sitten käyttää vaikka tuulettomalla säällä…

  2. ku ois taipuvat aurinkopaneelit nii vois tehä purjeveneen purjeet paneeleist…

  3. Kai toi olis hyvä lisä jos on varaa.
    Suomessa aurinkoenergia ei kyllä toimi, talvella ei niinkään paista aurinko ja silloin juuri energian kulutus on huipussaan. Päivätasaajan alueelle niitä kannattaisi väkertää.

  4. Niin ja kesällähän luulis, että täällä toimii aurinkoenergia hyvin, kun paistaa ympäri vuorokauden. Vai?

  5. Sähkövene…

    Taloussanomien toimittaja Anna Mård kertoo lomailleensa Asikkalassa ja nähneensä siellä liikkuvia laitureita. Perämoottori vain kiinni ja vesille. Etenkin tavarankuljetukseen sovellettuna laiturilautat ovat Mårdin mielestä osoitus arkipäivän …