Kuinka älypuhelimesta saa arjessa kaiken hyödyn irti?

Lähes jokaiselta kuluttajalta löytyy tänä päivänä taskustaan kaikki maailman informaatio älypuhelimen muodossa. Puhelinta käytetään sekä työssä että arjessa ja monen käyttäjän kohdalla se onkin suurilta osin korvanut perinteisemmän tietokoneen.

Saatavilla on lukuisia sovelluksia, jotka voivat helpottaa arkea merkittävästi. Kalenterikin kulkee nykyään kätevästi mukana taskussa, eikä paperiselle versiolle ole välttämättä lainkaan tarvetta. Laitteen valinnassa vaikuttaa käyttäjän oma maku ja tarpeet. Esimerkiksi innokkaan valokuvaajan mukaan saattaa tarttua Honorin laadukas Magic 4 Pro joka tarjoaa parhaat ominaisuudet hulppeille kuville. Huolimatta kuluttajien yksilöllisistä tarpeista, jokaisessa älypuhelimessa on mahdollisuus hyödyntää tiettyjä, arjen kannalta käteviä ominaisuuksia.

Kätevät navigointi ja karttapalvelut

Älypuhelimessa käytettävät kartta- ja navigointipalvelut voivat myös auttaa seuraamaan reittiä ja nopeuttamaan matkaa. Useimmissa puhelimissa on jo itsessään karttasovellus, mutta niitä on ladattavissa myös sovelluskaupoista. Esimerkiksi edellä mainittu Honor Magic 4 Pro toimii Android-käyttöjärjestelmällä, jonka sovellukset löytyvät Play Kaupasta.

Karttapalvelua aktiivisesti käytettäessä voi esimerkiksi asettaa tallennuspisteiksi suosikkireittejä ja säännöllisiä sijainteja, kuten koti ja työpaikka. Palvelu kykenee ilmoittamaan jopa liikenneviiveistä ja osaa tarjota vaihtoehtoisia reittejä.

Navigointipalvelua voi käyttää myös julkisessa liikenteessä. Sovellus voi kertoa bussiaikataulut, näyttää pysäkkien sijainnin ja mahdollistaa jopa matkalippujen ostamisen kätevästi puhelimella. Jotta näitä palveluita voi hyödyntää, on puhelimen GPS pidettävä päällä. Tällöin on mahdollista seurata omaa liikkumista kartalla reaaliaikaisesti.

Huima määrä viihdettä

Älypuhelimella voit tehdä käytännössä samat asiat, kuin tietokoneellakin. Tokikaan kaikkein raskaimpia pelejä puhelin ei välttämättä pyöritä, mutta lukuisia myös mobiililaitteelle optimoituja pelejä on tästä huolimatta tarjolla. Samoin tv-sarjojen ja elokuvien striimaaminen sujuu puhelimella nykyään varsin juohevasti ja useimmilla suoratoistopalveluilla on omat mobiilisovelluksensa, jotka toimivat älypuhelimella täysin ongelmitta.

Sovelluksia löytyy myös esimerkiksi äänikirjojen ja musiikin kuuntelemiseen. Näistä monet ovat maksullisia ja toimii pienehkön kuukausimaksun hinnalla. Älypuhelin onkin hyvä matkaseuralainen, sillä sen äärellä aika vierähtää nopeasti esimerkiksi pitkällä bussimatkalla.

Valokuvaus ja kuvien editointi

Kuvien ottaminen ei tänä päivänä ole vain ammattilaisten hommaa, vaan moni haluaa ikuistaa arkea ja juhlaa puhelimellaan. Riippuu käyttäjästä, kuinka kovat vaatimukset puhelimen kameralle on. Aktiivinen valokuvauksen harrastaja panostaa tyypillisesti laitteensa kameraan. Esimerkiksi aiemmin mainittu Magic 4 Pro sisältää huippulaadukkaan Ultra Fusion -kolmoiskameran, minkä vuoksi se on kuvaamisesta kiinnostuneelle melko varma valinta.

Tällaisissa puhelimissa on yleensä jo valmiiksi niin sanottuja ammattilaisominaisuuksia, joilla kameran asetuksia, kuten valotusta, valkotasapainoa ja ISO-arvoa voidaan säätää. Myös ladattavia ohjelmia on kuitenkin tarjolla pilvin pimein.

Myös valmiiden kuvien editointiin on lukuisia maksullisia ja maksuttomia sovelluksia, joilla voidaan perinteisen rajaamisen lisäksi säätää esimerkiksi kuvien värejä ja valotusta parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Älypuhelimella kuvatiedostot voidaan tallentaa kätevästi pilveen tai mikroSD-muistikortille, mistä niitä on helppo jakaa ja ne pysyvät tallessa myös silloin, jos laitteelle tapahtuu jotakin.

Yhteenvetona voidaan todeta, tämän päivän älypuhelin taipuu moneen tarpeeseen. Se helpottaa sekä työtä että arkea jo pelkästään valmiilla sisäänrakennetuilla ominaisuuksillaan, eikä ladattavista sovelluksistakaan ole pulaa.