Korttipelien pelaaminen on helposti yksi helpoimmista tavoista pitää hauskaa. Niiden pelaamiseen ei kirjaimellisesti tarvita mitään muuta kuin korttipakka, ja tietenkin pelaajia, joita vastaan voit pelata. Jo perinteinen korttipakka mahdollistaa paljon hauskanpitoa, mutta tietyt erikoiskortteja vaativat pelit vain kasvattavat hauskanpitoa välittömästi. UNO ja säännöt sen pelaamiseen!

Näistä yksi parhaista esimerkeistä on ehdottomasti UNO. Se on viihdyttänyt monen ikäisiä pelaajia jo uskomattoman kauan aikaa, ja koko pelin historia muistuttaa tuhkimotarinaa. Mutta miten peliä oikein pelataan, ja mitä kaikkea muuta on hyvä tietää tästä koko perheen pelistä? Tämä artikkeli tulee vastaamaan kaikkiin mahdollisiin UNO peliin liittyviin kysymyksiin.

UNOa on pelattu monen vuosikymmenen ajan

UNO on paljon vanhempi peli, kuin monet pelaajat itse asiassa tietävät. Peli on julkaistu yleisölle vuonna 1972, kun pelin kehittäjä myi pelin oikeuden suurelle pelien valmistajalle. Pelin kehitti alkujaa Merle Robbins, joka on ohiolainen parturi. Hän halusi yksinkertaisesti luoda uuden pelin, jota voidaan pelata perheenjäsenten kesken.

Nykyään peliä valmistaa Mattel, ja vaikka pelin historia on mittava ja täynnä erilaisia käänteitä, UNO säännöt ovat pysyneet aina samanlaisina. Toisaalta miksi hyvää vaihtamaan, ja kuten tulet aivan pian huomaamaan, UNO pelin säännöt ovat todellakin viihdyttävät, mikä selittää sen, miksi se on ilahduttanut pelaajia monien vuosikymmenien ajan.

UNOn pelaamiseen tarvitaan erityinen peliin tarkoitettu pakka

UNO on korttipeli, johon vaaditaan sen oma korttipakkansa. Tämä korttipakka sisältää omat korttinsa, ja koossaan se on paljon suurempi kuin perinteinen korttipakka. Nimittäin perinteinen pakka sisältää 52 korttia, kun taas UNO korttipakkaan kuuluu jopa 108 korttia.

UNO pelin pelaamiseen käytetty korttipakka on värikäs. Siitä on tehty vuosien aikana monia muunnelmia, joilla on vaikutus pelin sääntöihin. Kaikista perinteisin on hyvin yksinkertainen. Jokaisen kortin takana on musta tausta, jonka päällä on punainen kuvio ja tietenkin UNO-logo. Toisella puolella kortit ovat taas eri värisiä, ja voivat sisältää erilaisia merkkejä.

Erikoiskortit tekevät UNO pelistä kiinnostavan

Kuten voit arvata 108 kortin määrä tarkoittaa sitä, että korttipakka sisältää hyvin monia erilaisia kortteja. UNO pelissä kortit voidaan jakaa kahteen luokkaan; numerokortteihin ja erikoiskortteihin. Numerokortit ovat kategorisoitu värien mukaan siniseen, vihreään, punaiseen, ja keltaiseen luokkaan. Jokainen luokka sisältää 19 korttia, eli kaksi korttia jokaisesta numerosta. Numerot ovat nollan ja yhdeksän välillä.

Loput kortit ovat erikoiskortteja. Näitä on kahdeksan nosta kaksi korttia, kahdeksan suunnanvaihto korttia, ja kahdeksan ohituskorttia. Toisin sanoen jokaista korttia on kaksi jokaisesta väriluokasta. Sen lisäksi on neljä jokerikorttia ja neljä nosta neljä korttia.

Mikä on UNO pelin tavoite?

UNO pelin tavoite on hyvin yksinkertainen. Sinun tulee vain pyrkiä päästä eroon kaikista korteistasi. Tämä kuulostaa hyvin yksinkertaiselta, mutta se on itse asiassa haastavampaa, kuin voisit kuvitella. Tämä johtuu siitä, että et voi ikinä tietää, mitä kortteja vastustajallasi on, ja tilanne saattaa muuttua päälaelleen aivan sekunneissa. Saatat olla melkein voittamassa, ja yhtäkkiä oletkin häviölle.

Miten UNOa pelataan?

UNO peli on hyvin yksinkertainen, mikä tekee siitä sopivan vaihtoehdon kaikenikäisille pelaajille. Peli aloitetaan valitsemalla jakaja. Oikeaoppinen jakajan valitseminen tapahtuu korttien avulla sen mukaan, kuka on onnistunut nostamaan korkeimman kortin. Se voidaan kuitenkin myös suorittaa muilla tavoilla.

Kun olet valinnut jakajan, kaikille pelaajille jaetaan seitsemän korttia. Loput kortit asetetaan kuvapuoli alaspäin nostopinoksi. Nostopinosta nostetaan yksi kortti, joka asetetaan kuvapuoli ylöspäin. Tämä kortti tulee toimimaan poistopakkana. Pelaajan tulee asettaa tämän kortin päälle sopiva kortti. Tämä voi olla joko sama kuva tai väri tai numero mikä kortissa on. He voivat asettaa monta korttia yhtä aikaa, jos näissä korteissa on sopivat numerot tai kuvat. Esimerkiksi pelaaja voi asettaa punaisen seiskan päälle punaisen vitosen, jonka päälle he asettavat samalla keltaisen vitosen. Tämä vaihtaa värin samalla keltaiseen.

Jos pelaaja ei onnistu asettamaan sopivaa korttia, heidän pitää nostaa lisää kortteja käteensä nostopakasta. Jos juuri nostettu kortti sopii poistopakkaan, se voidaan asettaa, mutta pelaaja ei saa asettaa muita käden kortteja. Tämän jälkeen vuoro jatkuu jälleen. Pelaaja voi tietenkin pelata muita erikoiskortteja niiden värin mukaan, tai Jokerikortin. Jokerikortilla ei ole väriä, ja se voidaan asettaa minkä vain päälle. Tämä antaa pelaajalle mahdollisuuden valita uusi väri.

Pelin pisteytys ja voittaminen

Kun pelaajalla on enää yksi kortti kädessä, hänen tulee huutaa UNO, muuten hänen tulee nostaa kaksi uutta korttia käteensä. Se pelaaja, joka pääsee eroon kaikista korteista ensimmäisenä voittaa pelin.

Monet lopettavat UNO pelin pelaamisen tähän, mutta itse asiassa UNO on tarkoitettu pidemmäksi korttipeliksi. Tätä lasketaan vasta yhdeksi kierrokseksi. Koko pelin tulee voittamaan se pelaaja, joka onnistuu ensimmäisenä keräämään 500 pistettä. Nämä pisteet kertyvät sen mukaan, kuinka monta korttia muilla pelaajilla on käsissään.

UNO korttipeliä voidaan pelata nykyään myös puhelimella

UNO on hyvin viihdyttävä peli, ja se mahdollistaa todella mahtavaa hauskanpitoa. Paras asia siinä on kuitenkin se, että sen pelaamiseen on nykyään lukemattoman paljon erilaisia mahdollisuuksia. Voit halutessasi pelata jopa yksin, ilman korttipakan omistamista.

Tämä onnistuu puhelin version avulla. Voit joko käyttää verkkosivustoa, joka tarjoaa pelin, tai ladata erillisen pelin sovelluksen. Siten voit pitää hauskaa pelaamalla UNO peliä riippumatta tilanteesta, jossa sinä olet.

UNO viihdyttää kaikenlaisia pelaajia

UNO on tarpeeksi yksinkertainen, joten nuoremmatkin pelaajat tulevat ymmärtämään sen helposti. Kuitenkin se on myös tarpeeksi haastava viihdyttämään myös taidokkaita pelaajia. Se tarjoaa todellista hupia kaikille pelaajille, minkä takia ei ole ihme, että se vetää puoleensa pelaajia kerta toisen jälkeen!

Edellinen artikkeliEurojackpot tuloksista
Seuraava artikkeliVikingloton voittomahdollisuudet