Mitä ihot ovat CS:GO pelissä?

CS:GO eli Counter-Strike: Global Offensive on yksi suosituimmista tietokonepeleistä, joita on luotu hetkeen. Se esitteli monia uusia mahdollisuuksia, joita ei oltu ennen nähty, mikä auttoi nostamaan pelin hyvin suureen suosioon.

Yksi näistä mahdollisuuksista on ihot, joita kutsutaan englanniksi nimellä Skins. Jos olet suunnitellut CS:GO pelin pelaamista on hyvin tärkeää, että tiedät mitä niillä tarkoitetaan, ja mitä niillä oikein voit tehdä. Niillä on hyvin suuri vaikutus peliin, joten sinun tulee ehdottomasti olla tietoinen siitä, miten niitä voidaan käyttää parhaalla mahdollisella tavalla. Selvitetään siis mitä ihot eli skinit oikein ovat CS:GO pelissä, jotta pääset pitämään hauskaa mahdollisimman nopeasti!

Mitä ihot oikeastaan tarkoittavat?

Koska iho -sanan käyttäminen tässä yhteydessä saattaa aiheuttaa hieman hämmennystä, artikkelissa käytetään englannin kielestä napattua versiota eli skins. Koska CS:GO peliä pelataan netissä, ja pelaajat voivat keskustella toistensa kanssa, englannin käyttäminen myös Suomessa CS:GO pelistä puhuttaessa on hyvin yleistä. Nyt kun tämä selvennys on hoidettu alta pois, voimme perehtyä entistä paremmin siihen, mitä skinit oikein tarkoittavat.

Skinit ovat CS:GO pelissä käytettäviä aseita, joilla on erilainen pinta, kuin mitä voidaan saada pelin sisällä. Ne ovat vain kosmeettisia, eli niillä ei ole minkäänlaista merkitystä pelattavuuteen. Kuitenkin niitä voidaan käyttää hyväksi hyvin viihdyttävillä tavoilla, joten ne voivat auttaa sinua tuomaan voiton kotiin. Voit löytää yksityiskohtaisia oppaita ja esittelyjä kaikista skin vaihtoehdoista sivustolta csgoskins.fi. Tämä on käytännöllinen palvelu, jos sinua kiinnostaa tietää erityisen paljon, mitä kaikkia mahdollisuuksia sinulla on.

Miten voit hankkia Skinsejä pelaamiseen?

Kuten juuri mainitsimme, Skinit eroavat vaihtoehdoista, joita on saatavilla pelin sisällä. Siitä syystä sinun tulee tietenkin selvittää, miten oikein voit hankkia niitä, sillä se ei tapahdu samalla tavalla kuin muita aseita. Tähän on monia erilaisia keinoja, joista voit ottaa hyödyn, joten sinulle on monia mahdollisuuksia Skinien hankkimiseen.

Ensimmäinen niistä on ansaita niitä satunnaisten droppien avulla. Näitä droppeja voidaan tehdä joko muiden pelaajien tai virallisten palvelimien toimesta. Lisäksi saatat onnistua löytämään niitä avaamalla erilaisia säilytysarkkuja, kuten asekoteloita tai lahjapaketteja. Voit myös vaihtaa skinejä muiden pelaajien kanssa käymällä niistä kauppaa. Kaiken tämän lisäksi voit hankkia Skinejä Steam Market kauppa-alueelta.

Skinejä on monia erilaisia

Skinit eivät ole samanlaisia keskenään, päin vastoin. Niitä on hyvin monia erilaisia ja ne voivat vaihdella toisistaan muun muassa arvon ja harvinaisuuden mukaan. Näistä asioista kerrotaan skinien värien avulla. Siten sinun on helppo tunnistaa, minkälaisia vaihtoehtoja sinulla on.

Kaikista yleisin Skin on valkoinen. Vaikka kyseessä on yleinen vaihtoehto, tämä ei tarkoita silti sitä, että sen laatua kannattaisi ylenkatsoa. Se on loistava vaihtoehto aloitteleville pelaajille. Valkoista seuraa vaaleansininen, jonka jälkeen tulee tietenkin tummansininen. Nämä skinit ovat Uncommon ja Rare tason skinejä.

Näiden kolmen jälkeen siirrytään erityisen harvinaisiin vaihtoehtoihin. Ensimmäisenä on violetti, jota kutsutaan myös nimellä Mythical. Sitä seuraa Pinkki, jonka nimi on Legendary. Punainen on pinkin jälkeen, ja sen nimi on Ancient, ja se on melkein kaikista harvinaisin vaihtoehto. Ainoa skin, joka on tällä hetkellä harvinaisempi kuin Punainen on Kultainen, joka on lähes mahdoton saada. Ennen oli myös olemassa Ruusukulta, mutta tämän tekeminen on lopetettu.

Skinien laatu

Aikaisemmin mainitsemamme väreillä merkittävät luokat viittaavat siihen, kuinka yleisiä tai harvinaisia kyseiset skinit ovat. Tämä ei ole kuitenkaan ainoa värikoodi, jota käytetään skineistä. Nimittäin myös skinien laatuun viitataan väreillä.

Skinien laadun luokittelua värien avulla käytetään Steam Market kauppa-alueella. Violetti viittaa Rare Special skineihin, joita voi esimerkiksi olla puukot tai hanskat. Keltainen tarkoittaa taas tuliaisia eli Souvenir tuotteita. Oranssi on oma luokkansa StatTrak skineille. Näiden lisäksi on vielä Tumma ja Vaalea vihreä. Tumma vihreä kuuluu Genuine Items skinelle, kun taas Vaalean vihreällä merkitään Prototype Items skinejä.

Mitä skineillä oikein tehdään

Kuten sanoimme aivan alussa, Skineillä ei ole oikeastaan vaikutusta itse aseen tehoon. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että skinejä ei voisi käyttää ollenkaan pelin avustamiseen. Päinvastoin, jos osaat käyttää niitä parhaalla mahdollisella tavalla, sillä voi olla jopa yllättävän suuri vaikutus siihen, miten tulet onnistumaan pelaajana.

Yksi suosituista tavoista käyttää skinejä on muiden pelaajien hämäämiseen. Skinit ovat nimittäin näkyvillä myös muille pelaajille. Tämä tarkoittaa sitä, että se voi peittää sen, mitä tehoja sinun aseellasi pelissä on. Toivon mukaan vastustaja tulee huomaamaan tämän liian myöhään, ja onnistut astumaan lähemmäksi voittoa.

Skinit näyttävät erilaisilta

Kuten skinien nimi vihjaa, ne näyttävät hyvin erilaisilta. Sen lisäksi, että niitä voidaan siten käyttää muiden pelaajien hämäämiseen, voit käyttä skinejä ihan vain tyylin vuoksi. Suosittuja skinejä ovat esimerkiksi solid color ja spray paint kuosit. Ne eivät kuitenkaan ole ainoat vaihtoehdot, vaikka ne ovatkin yleisiä.

Sen lisäksi peleistä on esimerkiksi tyylikäs Patina, Anodized, sekä Custom Paint vaihtoehdot. Skineistä on myös tehty vuosien aikana eri sarjoja. Näiden sarjojen avulla voit löytää juuri sellaisen, joka saa aseen sopimaan sinun valitsemaan asuun. Sinun ei tarvitse unohtaa tyyliä edes CS:GO peliä pelatessa!