Tarvitseko verkkosivuston yrityksellesi tai sivu bisnekselle?

Internet on mahdollistanut monien unelmat oman yrityksen perustamisesta. Jos sinulla on hyvä idea, sinun ei tarvitse välttämättä edes lähteä ulos kotoasi aloittaaksesi uuden yrityksesi. Tämä on tietenkin loistava asia myös heille, jotka haluavat luoda sivubisneksen tuomaan lisätienestiä kuukausittaiseen käyttöön.

Jos teet itse tuotteita, joita haluat myydä, on tietenkin olemassa monia erilaisia sivustoja, jotka mahdollistavat tämän. Palvelut kuten Etsy ovat täynnä erilaisia upeita tuotteita, joita luovat ihmiset ovat tehneet. On kuitenkin hieman hankalaa erottua joukosta sivustolla, jossa on monia muitakin tekijöitä. Siitä syystä onkin mahtavaa, että on olemassa myös tapoja luoda aivan oma verkkosivusto.

Minkälaisen verkkosivuston haluat luoda?

Kun tiedät tarvitsevasi verkkosivuston, sinun tulee tietenkin selvittää, minkälaisen verkkosivuston oikein haluat. Tähän tietenkin kuuluu sivuston ulkonäkö, mutta tärkeämpi tekijä on se, mitä sivusto oikeastaan pitää sisällään.

Jos sinulla ei ole mitään hajua siitä, mitä voisit haluta sivustollesi, voi olla hyvä idea vierailla kilpailijoiden sivustolla. Jos et tiedä mitään yritystä, joka tarjoaa täysin samanlaisia palveluita tai tuotteita, sinun ei tarvitse huolehtia. Tähän nimittäin riittää se, että kyseessä on vastaava palvelu. Jos esimerkiksi haluat avata sivuston, joka myy erilaisia tuotteita, joita myyt, voit tutustua sivustoon, joka myy vastaavanlaisesti erilaisia tuotteita. Jos sinulla on taas tietty palvelu, jota haluat tarjota, voit tutustua sivustoihin, jotka myös tarjoavat erilaisia palveluita Näin voit löytää inspiraatiota siihen, mitä haluat oikein verkkosivustolta löytyvän.

Hostingpalvelu tuo tarvittavaa tilaa sivustolle

Kun olet selvittänyt, mitä kaikkea haluat sivustollesi, saatat huomata tarvitsevasi hieman lisätilaa. Onneksi juuri tähän asiaan on luotu hostingpalvelu eli webhotelli. Hostingpalvelu antaa asiakkaan vuokrata kiintolevytilaa webhotellista. Tulet saamaan yksinkertaiset työkalut tilan käyttämiseen, joten pääsen käyttämään sivustoa haluamallasi tavalla.

Mikä parasta, hosting palveluita on monia erilaisia. Tämä tarkoittaa sitä, että voit esimerkiksi löytää palveluita, jotka tarjoavat erilaisia asioita sivustollesi. Niiden avulla voit hankkia sivustollesi esimerkiksi toimivan chat palvelun tai keskustelufoorumin, jos firmalla on sellaiselle tarvetta.

Tarvitsetko apuan sivuston suunnitteluun?

Verkkosivustojen luomiseen ei kuulu pelkästään erilaiset tekniset asiat. Ihan yhtä tärkeä tekijä on myös verkkosivustojen ulkonäkö ja se, kuinka käyttäjäystävälliset sivustot ovat kyseessä. Jos tiedät tarkalleen, minkälaiset sivustot haluat, mutta et omaa suunnittelutaitoja, voit käyttää Wix.com kaltaista palvelua. Se on yksinkertainen sivusto, joka mahdollistaa sivuston luomisen upealla tavalla.

Vaikka Wix palvelun kaltaiset sivustot tekevät suunnittelun hyvin helpoksi, silloin tällöin voit huomata kaipaavasi lisäapua. Taas kerran, sinun ei tarvitse vaipua epätoivoon, vaan voit käyttää ammattilaisia saadaksesi unelmiesi verkkosivuston luotua. Nykyään niin graafiset suunnittelijat kuin UX/UI suunnittelijat osaavat luoda upeita verkkosivustoja. Voit tutustua heidän portfolioihin, löytääksesi suunnittelijan, jonka uskot pystyvän tekemään unelmistasi totta.

Pidä huoli asiakkaiden turvallisuudesta

Tietenkin tyylikkyys ja käytettävyys ovat hyvin tärkeitä asioita, mikä tulee verkkosivustojen luomiseen. Tällä tavalla varmistat, että asiakkailla on mahdollisimman mukava kokemus verkkosivustolla. Näiden asioiden lisäksi sinun on kuitenkin myös varmistettava, että asiakkaasi pysyvät aina turvassa, kun he käyttävät sivustoa.

Tämä on tietenkin erityisen tärkeää silloin, jos sivustosi vaatii rekisteröitymisen, tai se on luotu osto tarkoituksiin. On sinun tehtäväsi varmistaa, että asiakkaiden tietoja ei ikinä vuodeta kolmansille osapuolille. Aivan, kuten kaikkiin muihinkin, tähän on onneksi erilaisia ohjelmistoja, joita voit hankkia sivustollesi. Vaikka näiden hankkiminen ei ole yhtä hauskaa kuin sivuston suunnitteleminen, ne ovat silti todella tärkeitä. Muuten saatat päätyä saamaan hyvinkin paljon negatiivista palautetta.