Netflix on kaikille tuttu suoratoistopalvelu, joka tarjoaa laajasti erilaisia sarjoja ja elokuvia. Palvelu perustettiin vuonna 1997, mutta yleisön suosioon palvelu nousi 2010-luvulla, kun suoratoistopalveluiden käyttö yleistyi.

Nykyään Netflix-palvelun voisikin sanoa olevan kaikkein tunnetuin suoratoistopalvelu, jonka parissa monet viettävät lauantai-iltojaan ja treffejään. Netflix-palvelusta voi myös halutessaan ladata sisältöä omalle laitteelleen, mikäli elokuvia haluaa katsella myös silloin, kun laite ei ole yhteydessä internettiin. Miten elokuvien lataus tapahtuu ja mitä hyötyä siitä on?

Netflixistä kaikki löytävät katseltavaa

Netflix-palvelu tarjoaa kaikille jotain katseltavaa lapsista nuoriin ja aikuisiin. Netflixissä voi jopa laittaa päälle lapsilukon, mikä estää aikuisille tarkoitettujen elokuvien ja sarjojen katselun. Netflixin lapsille ja nuorille tarkoitetun sisällön puoli onkin erityisen laaja, joten palvelu soveltuu varsin hyvin myös nuoremmalle katsojalle.

Palvelu soveltuu erityisen hyvin perhe-elokuvien katseluun, sillä suurin osa suosituista perhe-elokuvista löytyy Netflixin sisällöstä. Nykyään Netflixillä onkin paljon asiakkaita, joilla on sivustolla perhepaketti, sillä se tulee yksinkertaisesti halvemmaksi, kun koko perhe haluaa

Netflix-palvelussa on kuitenkin paljon sisältöä myös aikuisille sekä sarjojen ja elokuvien muodossa. Erityisesti palvelun elokuvavalikoima on laaja, sillä sivustolta löytää monet klassikkoelokuvat, vaikkei kuitenkaan ihan kaikkia. Ei ole väliä, tykkääkö komediaelokuvista vai jännityksestä, sillä Netflixistä löytyy elokuvia kaikista kategorioista. Erityyppisten elokuvien selailu on tehty varsin helpoksi, sillä elokuvia voi hakea useiden eri kategorioiden avulla.

Ennen elokuvien lataamista laitteelleen Netflixistä pitääkin olla varma siitä, millaisia elokuvia laitteelleen haluaa ladata. Palvelussa on valtavasti sisältöä ja elokuvien selailussa voi mennä joskus tuntejakin.

Elokuvien lataamiseen suunniteltu työkalu

Netflixistä voi ladata elokuvia erillisen työkalun avulla, joka tallentaa elokuvan Netflixissä ja muuttaa haluamaasi tiedostomuotoon. Tämä työkalu toimii monilla eri laitteilla, mutta elokuvatiedostoja ei kuitenkaan voi ladata aivan kaikille laitteille, sillä iOS- tai Android-laitteesi ohjelmisto on oltava päivitetty. Se on ladattavissa netistä – lataa täältä ja tarkista sen toimivuus ja sujuvuus.

On kuitenkin varmistuttava aina siitä, että työkalun lataama tiedostomuoto soveltuu toistettavaksi laitteellasi, sillä älypuhelimilla ja tablettitietokoneilla ei voi toistaa kaikenlaisia tiedostoja. Yleensä mp4-tiedostot soveltuvat toistettavaksi lähes kaikilla laitteilla. Toisaalta elokuvia ei todennäköisesti pysty toistamaan vanhemmalla älypuhelimella, jota ei ole alun perin suunniteltu toistamaan elokuvia.

Parhaan kuvanlaadun ja elokuvaelämyksen saa tietenkin, kun katsoo elokuvia joko tietokoneella tai television kautta. Työkalu ei huononna ladatun elokuvan kuvanlaatua, mutta älypuhelimen pieneltä näytöltä elokuvaa on vain hankalampi katsella.

Katso Netflix-elokuvia matkalla tai lomalla

Aina ei ole mahdollisuutta yhdistää laitettaan wifi-verkkoon, joten on mukavaa, kun elokuvia on ladattu laitteelle jo valmiiksi katseltavaksi. Esimerkiksi pitkillä lennoilla hyvien elokuvien katselu on hyvä tapa kuluttaa aikaa, mutta lentokoneessa ei ainakaan normaalisti pysty yhdistämään internettiin. Elokuvat voi ottaa mukaansa reissuun myös älypuhelimella tai tablettitietokoneella, kun raskasta tietokonetta ei välttämättä jaksa raahata mukaansa.

Kun on lomalla esimerkiksi mökillä tai ulkomailla, hyvään verkkoyhteyteen ei voi aina luottaa. Jos siis on suunnitelmissa järjestää elokuvailta mökillä koko perheen kesken, on ehkä hyvä idea ladata elokuvavaihtoehdot tietokoneelleen, jolloin huono verkkoyhteys ei enää ole murheena.

Ole varovainen tekijänoikeussääntöjen kanssa

Jokaisella elokuvalla ja sarjalla on tekijä, ja jos sisältöä jakaa luvattomasti eteenpäin, tulee rikkoneeksi tekijänoikeuksia. Älä siis jaa elokuvatiedostoja ystäviesi kanssa, sillä tämä saattaa aiheuttaa vakaviakin ongelmia.

Yhteenveto

Netflix on kaikkien aikojen tunnetuin suoratoistopalvelu, josta monet tykkäävät katsoa elokuvia vapaa-ajallaan. Näitä elokuvia voi halutessaan ladata myös tiedostona laitteelleen, jolloin niitä voi katsella esimerkiksi matkoilla tai mökillä.

Edellinen artikkeliNäin lataat musiikkia Amazon Music –palvelusta
Seuraava artikkeliMiten löytää ilmaista pelirahaa turvallisesti verkosta?