Lainojen yhdistäminen helpottaa arkea

Kuinka monta lainaa, luottokorttilaskua ja osamaksusopimusta sinulla on yhteensä maksettavana? Meillä Suomessa lainan ottaminen on ennemmin sääntö kuin poikkeus. Monesta eri lainasta ja osamaksusopimuksesta kertyy kuitenkin usein ylimääräisiä kuluja ja päänvaivaa, joista voi päästä eroon lainat yhdistämällä.

Monet meistä ottavat ensimmäisen lainansa jo nuorena, nimittäin opiskellessa. Sen jälkeen päälle tulee usein autolaina, luottokorttimaksuja ja osamaksusopimuksella ostettua elektroniikkaa. Ja kappas, yhtäkkiä lainoja onkin moneen eri suuntaan, eri maksuajoilla ja koroilla.

Kaikista lainoista perillä pysyminen voi olla haastavaa. Siksi helppo lainojen yhdistäminen voi tuoda usealle helpotusta arkeen ja säästöä kuukausibudjettiin. Lainat yhdistämällä on mahdollista säästää niin korkokuluissa kuin muissakin lainaan liittyvissä kuluissa, kuten tilinhoitokuluissa ja laskutusmaksuissa.

Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa?

Mitä lainojen yhdistäminen sitten käytännössä tarkoittaa? Yksinkertaisesti sanottuna aiemmat lainasi maksetaan pois uudella isommalla lainalla. Homma toimii niin, että valitsemasi lainanantaja laskee kaikki lainasi yhteen ja maksaa sitten puolestasi kaikki lainasi kerralla pois. Tämän jälkeen lyhennät vain uutta isompaa lainaa, pienemmillä kuluilla ja helpommin muistettavalla yhdellä kuukausittaisella eräpäivällä.

Uuden lainan summa voi näyttää isolta, mutta loppujen lopuksi elämäsi on juuri helpottunut todella paljon, minkä lisäksi säästät korkomaksuissa pitkän pennin.

Lainojen yhdistäminen käy näin

Kun lainojen yhdistäminen on agendallasi, voit heti tuudittautua siihen faktaan, että homma on tehty sinulle erittäin helpoksi. Lainojen yhdistäminen netissä on lasten leikkiä! Ihan ensimmäiseksi suosittelemme, että vierailet netin sivustoilla, jotka listaavat useita eri luotottajia ja lainanantajia, jotka tarjoavat nimenomaan lainojen yhdistämistä.

Lainojen yhdistämistä tarjoavat palvelut on yleensä listattu selkeästi niin, että niiden yhteydestä näet nopeasti silmäilemällä, miten suuria lainasummia mikäkin lainanantaja suostuu yhdistämään, millaisilla takaisinmaksuajoilla, sekä millaisia vuosikorkoja mikäkin luotottaja tarjoaa.

Kaikkein parasta tällaisia listauksia tekevissä sivustoissa on se, että ne myös arvostelevat lainanantajat. Sinulla on siis monta eri kriteeriä, minkä perusteella voit valita yhtiön, joka yhdistää lainasi. Kun olet valintasi tehnyt, lähetät kyseiselle luotottajalle lainojen yhdistämishakemuksen. Lainanantajat tarkistavat hakemuksesi ja palaavat usein asiaan päivän sisällä tarjouksen kera.

Kun tarjous on sinulle sopiva, hyväksyt sen ja luotottaja yhdistää lainasi. Näin sinulle jää vain yksi laina maksettavaksi. Säästä paljon rahaa, kun korkoa kerääviä lainoja vain yksi.

Lainojen yhdistämisen kriteerit

Kuten aina lainaa haettaessa, on olemassa tietyt kriteerit, mitkä sinun tulee täyttää. Ensinnäkin sinun on tietysti oltava täysi-ikäinen. Tämän lisäksi sinulla on oltava osoite Suomessa, sekä suomalaiset pankkitunnukset.

Näiden perusasioiden lisäksi lainanantajat kysyvät lisäksi tuloistasi. Jos sinulla ei ole säännöllisiä tuloja, esimerkiksi palkkatuloja, mahdollisuutesi saada lainaa, tai yhdistää lainasi voivat olla rajalliset. Lisäksi luottotietojen menettäminen hankaloittaa asunnon ja työpaikan saamisen lisäksi lainan saamista. Joten pidetään omasta taloudestamme huolta!