Tältä näyttää Tesla-auton akun valmistusprosessi — Video (entä mitä akun sisällä on?)

Tesla on tullut tunnetuksi sekä kehityksestä sähköauto- että akkuteollisuudessa.

Teslan akkutehtaalla
Teslan akkutehtaalla

Oheisella videolla tarkastellaan Teslan akkutehtaan tuotantolinjaa.

Tesla – Making Batteries:

Varsin tehokasta toimintaa ja hyvin pitkälle automatisoitu prosessi tuo varmasti mahdollisimman tasaista laatua.

Tässä on video, jossa avataan Teslan akkukennosto – What’s Inside a Tesla Model S Battery Pack:

Kohta n. 14:00

Oheisessa artikkelissa esitellään Teslan uusi akkusuunnnittelu, jonka pitäisi romahduttaa tuotantokustannukset: Tesla valmistelee suuria: uusi akku romahduttaa sähköauton tuotantokulut (Mikrobitti 15.5.2020).

Jäämme odottamaan tuota akkua. Samalla tulisi pohtia litiumin ja muiden akkuraaka-aineiden riittävyyttä sekä luonnonsuojelua ja eettistä mineraalituotantoa kaivoksilla.

Litium loppuu??
Litium loppuu??
Elon Musk and Drew Baglino present in front of a slide showing Tesla's new 'tabless' cell design.
Elon Musk and Drew Baglino present in front of a slide showing Tesla’s new ’tabless’ cell design.

Spoiler: at today’s prices, lithium might run out by 2025. And as electric cars begin to take over the roads, lithium stocks could turn out to be some of the biggest winners.

(Forbes: As Tesla Booms, Lithium Is Running Out 7.12.2020)

Yksi ongelma liittyen mineraalien riittämiseen on se fakta, että uusien akkujen valmistaminen – kierrätyksen sijaan – on tehokkaampaa, edullisempaa ja toimintavarmempaa. Tästä aiheesta mm. tässä artikkelissa: The Verge: The electric vehicle industry needs to figure out its battery problem (6.11.2019).

Mikään näistä ongelmista ei ole ylitsepääsemätön, mutta kun kuvataan tehokasta akunvalmistusprosessia, voidaan havaita, että se ei ole kuin puoliksi valmis, koska siitä puuttuu kierrätysprosessi alusta.

Sähköautoja markkinoidaan ympäristöystävällisinä ja kestävänä ratkaisuna ja siksi olisi mielestäni aiheellista käydä julkista keskustelua myös näistä aiheista, jotka kaipaavat kehitystä. Sähköntuotanto, sähkön(siirto)hinta ja sähköverkon kantokyky tulevaisuudessa ovat asioita, joita pitäisi myös pohtia pitkällä tähtäimella, mikäli jokaisella suomalaiselle aiotaan hankkia sähköauto.

4 Myths From Electric Vehicle Haters – And Why They’re Wrong
4 Myths From Electric Vehicle Haters – And Why They’re Wrong

Ikävä kyllä sähköautoista käytävä asiallinen keskustelu pyritään pitämään mahdollisimman positiivisena mm. Tämänkaltaisilla artikkeleilla: Forbes: 4 Myths From Electric Vehicle Haters – And Why They’re Wrong (29.8.2020).

Itse pitkäaikaisena tieteen ja tutkimuksen seuraajana näen jotenkin kummallisena sen, että sähköautoaiheessa ikäänkuin yksikin haaste nähdään jonkinlaisen sähköautovastaisuutena. Kun taas esimerkiksi bensa-autojen ongelmien nostaminen esille nähdään kehtiystä eteenpäin vievänä voimana.

Teslan 15 akkukennostoa
Teslan 15 akkukennostoa

Tesla Tequila $250 – huippumenestys, tunneissa loppuunmyyty 🙂

Tesla Monster Cybertruck -konsepti on tyrmäävännäköinen menopeli

Tesla törmäsi hinausautoon Venäjällä ja räjähti liekkeihin – Ovatko sähköautot turvallisia – Entä ovatko edes ekologisia??

Lähde: The Awesomer – Making Tesla Batteries