Sähköautot ovat saaneet melko paljon huomiota viime aikoina kun pohditaan vaihtoehtoa polttomoottoriautoille. Monet seikat puhuvat sen puolesta, että sähköauto ei ole parempi vaihtoehto.

Tesla räjähti liekkeihin kolarin jälkeen

Kuten aina uuden äärellä, käyttöönotto tuottaa yllätyksiä. Viime viikolla Tesla Model 3 törmäsi Moskovan kehätiellä hinausautoon. Teslassa oli autopilot päällä. Pian kolarin jälkeen Tesla räjähti liekkeihin. Autosta pääsi karkuun mieskuljettaja sekä hänen lapsensa. Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta läheltä liippasi.

Oheisella videolla Tesla on liekeissä:
https://www.youtube.com/watch?v=reTFVSlXTfA

Lisää kuvaa tapauksesta venäjänkielisessä uutiskatsauksessa:

Joudumme tosissaan pohtimaan, onko mitenkään järkevää luoda kahden kerroksen infra. Onko järkevää rakentaa polttoaine-asemien rinnalle latausverkosto? Onko järkevää rakentaa kaksinkertainen huoltamoverkosto? Joskus utopistiset ajatukset uudistuksista ajavat realiteettien ohitse. Ei voi ajatella, että jos kaikki autot vaihdettaisiin sähköautoihin, se muutos tapahtuisi yhden yön aikana. Toisaalta emme tunne mitä ongelmia sähköautot massatuotettuina pitävät sisällään. Unohtamatta sitä, että jo yhden sähköauton valmistus ottaa jättimäiset resurssit mm. kaivostoiminnassa.

Sähköä töpselistä, mutta mistä sähkö töpseliin?

Entä mistä saadaan tarpeeksi sähköä? Jos vastaus on lopulta öljyn polttaminen, niin vaikea nähdä kuinka tämä autokannanvaihtoprosessi muuttaisi globaalia energiankäyttöä. Akuista sanotaan, että ne voidaan kierrättää, mutta käytännössä on halvempaa valmistaa akku aina uudesta materiaalista.

Lopuksi voi myös muistaa pikkuasiat, mm. sen että sähköautojen renkaat kuluvat 30% nopeammin kuin polttomoottoriautojen. Tämä tarkoittaa lisää resursseja renkaisiin sekä lisää rengas-mikrokumin päätymistä luontoon ja vesistöihin. (IL 8.3.2018 Sähköautot aiheuttavat renkaille erikoisia ongelmia – tavallinen rengas ei kestä)

Käykö tässä näin?
Tesla Model 3

Lähde: Futurism

Edellinen artikkeliBatman Batmobile (Ratmobile) RAT2 distortion -kitarapedaali sopii lepakkomiehille!
Seuraava artikkeliRed Dead Redemption 2 – mätänevät ruumiit, muuttuvat hevosen pallit – Ovatko yksityiskohdat menneet liian tarkoiksi?