Pisin driftaus sähköautolla: Porsche Taycan, 42,171km, 55 minuuttia

Monet puhuvat, että ovatko sähköautot hyviä ja luotettavia, ja pääseekö niillä esimerkiksi perävaunun kanssa pitkiä matkoja. Kyllähän sähköautoissa on vielä kehitettävää ja oikeastaan hieman pelottaa, että entäpä jos niihin tulee isoja ongelmia kymmenen tms vuoden jälkeen. Ja kestääkö sähköverkko latauskuormat? Näihin varmasti joku insinööri tai sähköverkon korjaaja tietää paremmin vastaukset :D.

Rata, jolla ennätys tehtiin
Rata, jolla ennätys tehtiin

Nyt on kuitenkin sellainen tilanne, että kunnollista driftaus- eli suditteluennätystä ei ollut vielä kirjattu Guinnessin ennätysten kirjaan. Niinpä Porsche päättä tehdä jotain asialle. Työkaluna toimi takavetoinen Porsche Taycan -sähköauto.

Oheisella videolla pohjustetaan ajo ja näytetään sitä — The Porsche Taycan Drifts into the Guinness World Records:

Ajelu alkaa n. 2:20 (harmiksi sitä ei näytetä kovin kauan).

Tapahtumapaikka oli Hockenheimring, jossa 200-metrisellä ympyräradalla kurvailtiin 55 minuuttia, 210 kierrosta. Keskinopeus oli 46km/h ja matkaa kertyi tuo n. 42km.

"Sladissa"
”Sladissa”

Hieno projekti ja toivotaan, että sähköautot saadaan käyttövarmoiksi ja tarpeeksi testiaikaa, myös isommissa pakkaslukemissa. Näin voisimme olla varmoja, että emme joudu pulaan täällä kylmemmillä alueilla.

Lisätieto Porsche Taycanista: 2020 Porsche Taycan price and specs: quicker and cheaper than a 911.

Ja videolla – 2020 Porsche Taycan Turbo S | Australian Reveal | CarAdvice:

Wikipediasta:

Porsche Taycan on Porschen vuodesta 2019 lähtien valmistama edustusluokan neliovinen sedan-korinen sähköautomalli.

Vuoden 2019 Euro NCAP -kolaritestistä Taycan sai tulokseksi täydet viisi tähteä.[1]

Taycan esiteltiin Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuussa 2019. Mallin konseptiversio Mission E oli ollut esillä samassa näyttelyssä vuonna 2015. Auto perustuu Porschen varta vasten sähköautomalleja varten kehittämälle J1-pohjalevylle. Autossa on kaksi sähkömoottoria, yksi kummallakin akselilla. Etumoottorilla on aina kiinteä välityssuhde, kun taas takamoottorin vaihteistolla on kaksi nopeutta eri ajotilanteita varten. Ensimmäisenä esiteltiin suorituskykyisimmät Turbo- ja Turbo S -malliversiot. Turbon hetkellinen huipputeho on 671 hevosvoimaa ja Turbo S:n 750 hevosvoimaa. Normaalikäytössä kummankin mallin moottorien teho on kuitenkin 617 hevosvoimaa.[2] Hieman myöhemmin esiteltiin perusmalli 4S, joka on saatavana kahdella eri kokoisella akulla. Performance Battery -versiossa tehoa on 530 hevosvoimaa, Performance Battery Plussassa 571 hevosvoimaa. Jälkimmäisessä versiossa on Taycan-malliston pisin toimintamatka, 463 kilometriä.[3]

Porsche Taycan
Porsche Taycan

Lähde: Caradvice – Porsche Taycan sets world record for longest electric vehicle drift