7 välttämätöntä älylaitetta jokaiselle kotitaloudelle

Kuva: Unsplash

Olemme kaikki tehneet sitä. Olemme menneet kaupoille ja ostaneet turhia laitteita, joita emme todella tarvitse, vain siksi, että ne näyttivät tuolloin todella siisteiltä. Sitten meillä on kodissa paljon tarpeettomia tavaroita, ja lopulta heitämme ne pois tai yritämme myydä ne Ebayssa.

Toisaalta on myös olemassa joitakin melko mahtavia teknologiakeksintöjä, jotka ovat todella hyödyllisiä. Esimerkiksi monet viimeisimmistä kodin laitteista tekevät osan kotitöistä puolestasi. Ja niiden pitäisi todellakin auttaa tekemään elämästäsi paljon. Tässä artikkelissa pääset tutustumaan markkinoiden suosituimpiin ”älykkäisiin laitteisiin”:

Älykkäät lukot

Älylukon avulla voit lukita ja avata ovet älypuhelimellasi, erityisellä näppäimistöllä tai biometrisillä tiedoilla. Nämä lukot ovat täysin avaimettomia, ja tunkeutujien on paljon vaikeampaa tunkeutua älylukosta sisään, mikä tekee kodistasi paljon turvallisemman. Voit jopa käyttää erityistä sovellusta päästääksesi ihmisiä kotiisi, jos et ole kotona tervehtimässä heitä.

Tietokone

Tietokone on välttämätön hankinta jokaiselle kotitaloudelle tänä päivänä. Lapsesi tarvitsevat tietokonetta kotitehtävien tekemiseen, puolisosi sosiaalisen median selaamiseen ja sinä töiden tekemiseen. Mutta millainen tietokone kannattaisi sitten hankkia?

Se millainen tietokone sinun tai perheesi tulisi hankkia riippuu siitä mihin tulet tai tulette sitä käyttämään. Ei ole järkevää hankkia uusinta pelitietokonetta, jos käytät tietokonetta vain sosiaalisen median selaamiseen. Mutta jos perheestäsi löytyy pelaajia, sinun ei kannata hankkia kaikista halvinta tietokonetta. Tietokonepelit, YouTube videot ja nettikasinotsekä niiden pelit pyörivät nimittäin paljon paremmin, jos tietokoneessasi on parempi näytönohjain.

Älykkäät keittiölaitteet

Eikö sinusta olisikin kivaa, jos kotona sinua odottaisi kahvi, kun palaat töistä kotiin? Tai eikö sinusta olisikin kivaa omistaa “älykäs pannu”, joka kertoisi sinulle tarkalleen, kun sinun täytyy kääntää munakkaasi? Tänä päivänä voit löytää erilaisia ”älykkäitä” laitteita aina lihan lämpömittareista keittiövaakoihin, jotka on suunniteltu tekemään ruoanlaitostasi helpompaa.

Langattomat turvakamerat

Nämä ovat kodinturvallisuuden viimeisimpiä innovaatioita, ja ne muodostavat yhteyden kotisi langattomaan verkkoon. Voit seurata mobiililaitteestasi kotisi tapahtumia jatkuvasti, missä tahansa oletkin. Vaihtoehtoihin kuuluvat liikeanturit, kaksisuuntainen ääni ja erilaiset tallennusvaihtoehdot.

Älyvalot

Älyvalojen avulla voit ohjata kotisi valaistusta etälaitteesta. Tämä on kätevää silloin, jos olet esimerkiksi ulkona ja haluat varmistaa, että jotkut valot palavat kotonasi. Älyvalot on suunniteltu energiatehokkaiksi, joten ne maksavat itsensä takaisin ajan myötä, koska sinun ei tarvitse käyttää niin paljon rahaa kuukausittaisiin energialaskuihisi.

Robotti ruohonleikkuri

Nykyaikainen kodin automaatioteknologia antaa sinulle mahdollisuuden luopua haastavimmista ja epämiellyttävimmistä töistä. Yksi tällaisista askareista on nurmikon niitto. Robotti ruohonleikkuri voi hoitaa nimittäin puolestasi kasvaneet ruohot sillä välin, kun olet esimerkiksi töissä. Modernit robotti ruohonleikkurit pystyvät tekemään niittopäätöksiä muun muassa sään perusteella ja kiinnittämään erityistä huomiota ongelmallisiin alueisiin.

Älypeili

Mitä jos talosi ottaisi itse selvää säätiedotuksesta? Tai jos voisit selata verkkoa salamannopeasti? Tulevaisuuden älypeileillä tämä tulee olemaan mahdollista.

Kello on kuusi aamulla ja herätyksesi soi ja menet peilin eteen. Peili kertoo sinulle päiväsi ohjelman, mitä sinun tulee tänään tehdä ja milloin sinun tulee olla missäkin. Peili kertoo myös sinulle, mitä ruokaa sinulla on jääkaapissa ja kysyy, mitä ruokaa haluat illalla syödä. Sitten peili tilaa ruokaa puolestasi kotiisi. Nämä ovat vain joitain asioita, joita tulevaisuuden älypeilit voivat tehdä puolestasi.

Yhteenveto

Teknologia on radikaalisti muuttanut ihmisten elämää. Enää meidän ei tarvitse pestä astioita käsin, imuroida tai edes laittaa valoja tai kahvinkeitintä päälle.

Olisin voinut luetella tässä artikkelissa paljon enemmänkin erilaisia älylaitetta. Päädyin kuitenkin valitsemiini vaihtoehtoihin, koska mielestäni nämä älylaitteet ovat kaikista hyödyllisimpiä. Mitkä älylaitteet sinä olisit valinnut? Kommentoi alle ja kerro!