Elon Musk on kertonut haluavansa kaikille maailman asukkaille ilmaisen wifin – sekä viime päivinä myös aivoihin asennettavan radiovastaanottimen.

Daniel López kuvasi 30 sekunnin time-lapse-kuvan Neowise-komeetasta. Satelliitit näkyvät valkoisina viivoina.
Daniel López kuvasi 30 sekunnin time-lapse-kuvan Neowise-komeetasta. Satelliitit näkyvät valkoisina viivoina.

Näin maailma edistyy ja saamme kaikkea uutta teknologiaa, jota kenties tarvitsemme. Tällä hetkellä starlink-satelliitteja on kiertoradalla 540 kappaletta. Yhdysvaltain telehallintovirasto on antanut luvan yhteensä 30000 satelliittiin.

Daniel López kuvasi 30 sekunnin time-lapse-kuvan Neowise-komeetasta. Satelliitit näkyvät valkoisina viivoina.

Tähtiharrastajat ovat nyt huolissaan tästä, koska kuten kuvasta voi päätellä, tällöin avaruuden kuvaaminen tulee olemaan hyvin vaikeaa. Voisikin kysyä, että miten tämän voi hyväksyä ainoastaan USA, koska tähtitaivas koskettaa jokaista maailman asukasta.

Starlink Wikipediassa:

Starlink on SpaceX:n kehitteillä oleva satelliitti-internetjärjestelmä. Konstellaatioon kuuluvia satelliitteja oli 122 kappaletta matalalla Maan kiertoradalla marraskuussa 2019. Tavoitteena on tarjota koko Maapallon kattava internet-verkko. Suurimmillaan suunnitelmissa konstellaatio käsittäisi jopa 40 000 satelliittia.

Starlinkin rakentamisen kustannusarvio on vähintään kymmenen miljardia Yhdysvaltain dollaria ja sen ensimmäinen vaihe on tarkoitus valmistua vuoteen 2027 mennessä. SpaceX:n arvion mukaan Starlinkin liikevaihto on yli 30 miljardia Yhdysvaltain dollaria vuonna 2025.

SpaceX aloittaa Starlinkin kaupallisen toiminnan, kun kiertoradalla on 800 satelliitin konstellaatio. Yhtiön toimitusjohtaja Elon Muskin mukaan tavoitteena on saada valtaosa Maan pitkän välimatkan valokuituliikenteestä siirtymään Starlinkin varaan ja lisäksi noin 10 prosenttia paikallisesta liikenteestä.

Musk on maininnut että avaruuden tyhjiössä valo liikkuu 40–50 prosenttia nopeammin kuin valokuidussa. Yhteyden viive on noin 25 millisekuntia. Muskin mukaan satelliittien välinen kommunikaatio on huomattavasti yksinkertaisempi kuin valokuituliikenne, joka edustaa monimutkaista verkkoa.

Lähde: Geekologie Photo Of Neowise Comet Photobombed By Elon Musk’s Starlink Satellites

Edellinen artikkeliKuinka avataan lukko, johon on katkennut avain, muutamia konsteja
Seuraava artikkeliMiniatyyri-betonimylly on itse asiassa kahvinsekoitin :D