USAn ilmavoimat kehittivät vuonna 1949 vakuumipakatun makuupussin M1949. Kylmän sodan aikaan tällainen oli mm. Republic F-84F Thunderstreak -lentokoneessa, ja mikäli pilotti päätyi maan pinnalle, niin olipahan jotain lämmikettä.

M1949 avataan rullaamalla kuten sardiinirasia
M1949 avataan rullaamalla kuten sardiinirasia

Jälkikäteen pohditaan toki, että onko järkevää pakata makuupussi metallirasiaan. Nimittäin jos tämä saa kosteutta sisäänsä, niin sitähän ei havaita vaan sisältö on sitten homeessa kun sitä tarvitsisi käyttää. Tätä pohti Popular Mechanics. Olisiko tämä sitten jotenkin ollut silloin hyvä tapa pakata hätätarvike lentokoneeseen. Eihän se siellä pääse rikkoutumaan, koska on niin tarkoin valvottu ympäristö.

Makuupussi purkissa – Sleeping Bag in a Can:

Näköjään videon kommenttiosiossa ihmisten mielestä on ironista, että kylmän sodan aikaisessa USAn hätämakuupussissa on vuonna 2018 venäjää puhuva mies. Miehen nimi on muuten Taras Kulakov ja hän on syntynyt Neuvostoliitossa. Vanhemmat ovat Ukrainasta ja Venäjältä.

Republic F-84F Thunderstreak
Republic F-84F Thunderstreak

Mies muutti USAan vuonna 2006 ja oli töissä Walmartissa vuoteen 2012 saakka. Nykyään hän on erittäin suosittu ”tubettaja”, ja mitä ilmeisimmin saa elantonsa näistä kaikenlaisista testivideoista.

Onpa muuten ollut uimari Ukrainan olympiajoukkueessakin. (ks. Wikipedia).

Videosta vielä, että ei tuo hirveän lämpimältä vaikuta, mutta varmasti parasta mitä tuohon aikaan tuohon tilaan saatiin pakattua.

Heittoistuimen kylmien olosuhteiden hätäpaketti 70-luvulta. Nämä eivät sisällä makuupusseja (ks. What's Inside: Rigid Seat Survival Kit (RSSK), Cold Climate)
Heittoistuimen kylmien olosuhteiden hätäpaketti 70-luvulta. Nämä eivät sisällä makuupusseja (ks. What’s Inside: Rigid Seat Survival Kit (RSSK), Cold Climate)

Lähde: Popular Mechanics – The Sleeping Bag in a Can Was Real and Fantastic

Edellinen artikkeliÄlypuhelimet ja seuraavan sukupolven pelit
Seuraava artikkeliFlyte STORY on kello, joka näyttää ajan levitoivalla metallikuulalla