Maksutapojen David vastaan Goliath – Trustly kohtaa uuden haastajan

Jos olet joskus käyttänyt rahaa internetissä, olet varmasti törmännyt siihen, että sivustoilla on tarjolla kymmeniä eri maksutapoja. Noin kymmenen vuotta sitten esimerkiksi paketin tilaaminen saattoi olla vaikeaa, sillä maksamisen pystyi tekemään vain tilisiirrolla tai postiennakolla.

Vuosien aikana tämä ongelma kuitenkin huomattiin siinä vaiheessa, kun kuluttajat siirtyivät yhä enemmän internetiin. Aikaisempien kankeiden ja hitaiden maksutapojen sijasta alettiin suosia yhä enenevässä määrin nopeampia ja helpompia tapoja maksaa palveluista tai tuotteista sivustolle.

Vaikka Trustly onkin ollut olemassa jo vuodesta 2008, ei se aluksi saanut suurta suosiota. Kyseinen suosio alkoi nousta suuremmaksi vasta vuoden 2016 jälkeen kun ensimmäinen kasino ilman rekisteröitymistä julkaistiin.

Nyt Trustly on kuitenkin saanut uuden haastajan, joten on aika vertailla niitä etuja sekä ominaisuuksia joita näillä kahdella maksutavalla on. Tämä artikkeli tulee varmasti auttamaan sinua päättämään sen, että kumpaa maksutapaa sinun tulisi käyttää.

Siirtojen nopeus

‘’Briten takana on joukko maksutapojen kehittämisen konkareita’’

Kuten jo varmasti moni tietääkin, on Trustlyllä maksaminen välitöntä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kun teet maksun tililtäsi saa maksun saaja kyseisen maksun tililleen heti. Tämä helpottaa huomattavasti etenkin sellaisten tuotteiden kanssa, joissa maksu tulee suorittaa ennen sen saamista. Näin asiakas pystyy helposti säästämään jopa päiviä omaa aikaansa, kun maksun saaja kykenee heti näkemään tililtään, että maksu on maksettu.

Myös Brite tulee tarjoamaan tätä täysin samaa ominaisuutta käyttäjillensä. Britellä tosin on etunaan se, että maksun voi vahvistaa mobiili avaimella. Tämä saattaa olla iso tekijä joillekin asiakkaille, sillä TUPAS-koodit ovat alkaneet jäädä historiaan.

Maksujen kulut

Näiden maksutapojen kohdalla on yksi loistava yhdistävä tekijä asiakkaan kannalta. Kun asiakas tekee maksun käyttämällä joko Briteä tai Trustlyä ei asiakkaalle jää maksettavaksi kuluja ollenkaan.

Nämä kulut siirtyvät suoraan maksun saajalle. Koska Brite tulee olemaan altavastaajana tässä maksutapojen kahakassa tarjoaa se varmasti edullisempia kuluja uusille liikkeille ja sivustoille, jotka alkavat käyttämään sitä.

Koska maksutavat veloittavat yleensä esimerkiksi 1-2% maksusta ei se välttämättä aluksi tunnu suurelta. Jos maksun summa on kuitenkin suuri, eli esimerkiksi 10 000 euroa tulisi tästä jo vähintään 100 euron suuruinen kulu maksun saajalle. Jos Brite asettaa verkkokaupoille esimerkiksi tietyn maksimiveloituksen kuten 10 euroa siirtoa kohden olisi se huomattavasti mielekkäämpi mahdollisuus välttää ylimääräisiä kuluja. Nämä kulut näkyvätkin suoraan tuotteiden ja palveluiden hinnoissa. On myös mahdollista, että eri verkkokaupat antaisivat kulun verran alennusta asiakkailleen, jotka valitsevat Briten Trustlyn ylitse.