Dirk on hollantilainen radiologi. Hän keräilee mielenkiintoisia esineitä. Hänellä on usea erittäin terävä samuraimiekka sekä vaarallinen varsijousi. Eräänä päivänä hän tilasi hetken mielijohteesta Amerikasta neljä voimakasta neodyymista N45-magneettia. Niitä oli kahta mallia: Sylinteri mitoiltaan 70 mm korkea ja 75 mm halkaisijaltaan sekä suorakaiteen muotoinen kappale korkeudeltaan 100 mm ja sivuiltaan 50 mm.

Röntgenkuva sormesta onnettomuuden jälkeen.  Murtunut sormenpää näkyvissä
Röntgenkuva sormesta onnettomuuden jälkeen. Murtunut sormenpää näkyvissä

Magneetit toimitettiin suurissa laatikoissa, ja Dirk purki nämä laatikot. Seuraavana sunnuntaina hän tutkiskeli magneetteja ja kuinka ollakaan, kaksi magneettia sattuivat 50 cm etäisyydelle toisistaan. Vetovoimaltaan 320 kg ja 180 kg olevat magneetit napsahtivat yhteen. Ja siihen väliin jäi omistajan oikean etusormen sormenpää. Sormi leikattiin kirurgilla 1,5 tunnissa ja kipu oli kuulemma kova.

Kynnen jämä magneettien välissä
Kynnen jämä magneettien välissä

Eipä olisi tullut heti mieleen tällaista onnettomuutta magneettien kanssa. Kannattaa siis olla varuillaan kun hankkii voimakkaita esineitä… Eli tarkkana siellä kotona.

Oheisella videolla simuloidaan magneettien kanssa potentiaalisia onnettomuuksia, mm. kohta 4:30 käsi ja pähkinät:

Tällä videolla testataan luiden murskaamista:

Lähde: Geekologie – Guy Loses Finger To Neodymium Magnets (Varoitus! Linkin takana olevat kuvat eivät sovi heikkohermoisille!)

Edellinen artikkeliYlle puettava älyteknologia tulee – oletko valmis?
Seuraava artikkeliOnko maailmankaikkeus donitsi? Entä miltä näyttää Ptolemaioksen maakeskinen malli simuloituna videolla?