Maybach Motorenbau perustettiin vuonna 1909. Maybach-brändi on elänyt pitkän tarinan (ks. wikipedia 1 ja 2) ja se päätyi vuonna 2014 Mercedes-Maybachiksi.

Verhot toimivat sähköisesti (tosimiehen mersussa on aina verhot takana)
Verhot toimivat sähköisesti (tosimiehen mersussa on aina verhot takana)

Mercedes-Benz -- The new Mercedes-Maybach S 650 Pullman
Mercedes-Benz — The new Mercedes-Maybach S 650 Pullman

Nyt luksusbrändiä edustaa mersun auto nimellä Mercedes-Maybach Pullman S 650. Edellisvuonna mallimerkki oli S 600. Luksusta on tarjolla jos jonkinlaista. Autot räätälöidään tarvittaessa asiakkaan toiveen mukaan ja tarjolla on mm. kranaatinkestävä pohja tai luodinkestävät ovet. Autot onkin suunniteltu mm. presidenteille ja hallituksille.

Ohessa esittely, The Most Luxurious Car Ever Made | Mercedes Maybach Pullman:

Hinnoiltaan nämä autot liikkuvat 800000 dollarista ylöspäin. Luksusta ja yksilöityä kun on, niin periaatteessa valmistaja varmasti vaikka laittaa timantit kattoon, jos ostaja maksaa. Lisätietoa vaikkapa Mersun sivuilta tai Motor1.com, jossa esitellään malli S 600.

Suomeksi on artikkeli mm. Moottori-lehdessä: Mercedes-Maybach S 600 Pullman – diktaattoreille ja sellaisiksi haluaville. (Tuossa näköjään selvisi se panssaroinnin tarvekin, ilmeisesti tämä liitetään diktaattoreihin :DD, onpahan sekin tietysti jonkinlainen myyntivaltti, joskin ehkä joku ostaja saattaa karsastaa diktaattori-autoksi tituleerattua miljoonan kieisiä).

Mercedes-Maybach S 650 Pullman
Mercedes-Maybach S 650 Pullman
Mercedes-Maybach S 650 Pullman
Mercedes-Maybach S 650 Pullman

Tässä pari lainausta moottori-lehden hyvästä artikkelista:

Tavallinen S-sarja jää uutuutta yli metrin lyhyemmäksi, joten kokonaisuudessaan 6,50 metrinen auto kätkee sisäänsä monia ylellisiä ominaisuuksia, jotka ovat tuttuja varsinkin Maybach-nimen yhteydestä. Kuljettajan osasto on erotettavissa matkustamosta sähköisesti liikutettavalla sähköikkunalla, jonka läpinäkyvyyttä voi myös säätää vaikkapa lottonumeroidensa suojelemiseksi.

Matkustamossa pääpaino on kahdella matkustajalla, joille on tarjolla täysin säätyvät takaistuimet kirjaimellisesti ruhtinaallisella jalkatilalla. Normaaliin S-sarjaan verrattuna myös päätilaa on tarjolla kuusi senttiä enemmän. Mikäli matkustamossa meinaa olla ajasta irrallaan, tarjolla on kolme ulkomaailmasta kertovaa mittaria sekä 18,5-tuumainen näyttö.
– – –
Mercedes-Maybach S 600 Pullman liikkuu kuusilitraisen V12-tuplaturbomoottorin turvin, 530 hevosvoiman (390 kW) tarjotessa todennäköisesti sangen asiallisen suorituskyvyn. Lehdistötiedotteessa ei mainita varusteista tai hinnoista kuin, että auto on hyvin pitkälti muokattavissa toiveiden mukaisesti, ja että hinnat ”alkanevat noin puolesta miljoonasta eurosta” ennen veroja.

Alla vielä pari esittelyvideota:

2020 Mercedes Maybach S650 Pullman GUARD V12 NEW Review Interior Exterior Security:

2019 MAYBACH S600 Pullman – INSIDE THE WORLD’S MOST LUXURIOUS CAR:

The Maybach S600 Pullman is the Most Opulent Limo EVER!

Eli tällainen luksus tällä kertaa.

Lähde: Youtube, Supercar Blondie

Edellinen artikkeliFerrari F50 on yksi legendoista, tässä esittely videolla ja F40 vs. F50 kisa
Seuraava artikkeliWinchester 1873 kivääri syntyy kartongista ja pahvista. Tyylikäs lopputulos