SpaceX lähetti äsken Falcon 9 -raketilla Dragon 2 kapselin ISS:lle. Kyydissä oli kaksi astronauttia.

Kuvakaappaus telakoitumis-sovelluksesta
Kuvakaappaus telakoitumis-sovelluksesta

Tämähän oli ensimmäinen amerikkalaisvalmisteinen raketti 11 vuoteen. Eilen kapseli telakoitui ISS:lle. Kokeile nyt itse onnistuuko liittyminen kansainväliseen avaruusasemaan. Tätä varten voit käyttää SpaceX:n simulaattoria osoitteessa: iss-sim.spacex.com.

Sovelluksen saa myös Android-puhelimelle: games.simple.spacex. Ymmärtääkseni tuo web-sovellus pitäisi toimia myös iOS-järjestelmissä. iOS:ään saa myös toisen telakoitumissovelluksen: Rocket Science: Ride 2 Station.

Begin
Begin

Tämä on erittäin mielenkiintoista kun pääsee testaamaan omia ohjailukykyjä! Ilmaisia ja kiinnostavia pelejä. Ja näillä on mielestäni myös opetuksellinen aspekti kun pääsee kokeilemaan astronautin hommia.

Tässä SpaceX:n esittelyvideo simulaattorista:

Sattumalta törmäsin toiseenkin simulaattoriin Androidille:
Manual Docking.

Manual Docking
Manual Docking
Rocket Science: Ride 2 Station
Rocket Science: Ride 2 Station

Itse tykkään latailla puhelimelle näitä tämäntyyppisiä pelejä ja sitten kun tulee loppuaikaa jossain, niin sen sijaan että lukisin esim. jotain lehteä kännykältä, niin telakoidun avaruusasemalle :D. Ainoa mikä android-applikaatioissa on, niin monet on pilattu liialla määrällä mainoksia, ja silloin niitä ei kyllä jaksa pelata.

Loppuun vielä video, jolla esitellään ja neuvotaan telakoituminen:

Lopuksi tuli vielä mieleen, että olisi hauska jos SpaceX-keräisi näistä sovelluksista dataa ja pyrkisi vaikkapa tekoälyalgoritmien avulla kehittämään sovelluksia, jotka imitoisivat ihmisten tekemää ohjausta.

Lähde: Popular Mechanics

Edellinen artikkeliOodi Spockille, kappale vuodelta 1982 joka muistelee vulkanilaisen kuolemaa Khanin viha -elokuvan jälkitunnelmissa
Seuraava artikkeliKnittedKeyboard on neulottu pianon koskettimisto, joka reagoi kosketukseen, paineeseen ja etäisyyteen – ei komponentteja