Palkintoja ei tietenkään jaeta ja periaatteessa että yhden kappaleen voi soittaa äärimmäisen nopeasti on vain treenattava mahdottomasti.

Maailman nopein huilisti
Maailman nopein huilisti

Armin Gheitasi ottaa haasteen vastaan ja soittaan Kimalaisen lennon (Полёт шмеля, Flight of the Bumblebee / Nikolai Rimski-Korsakov) 300bpm (300 iskua minuutissa). Tällöin esitys kestää ainoastaan 44:850 sekuntia.

Pitemmittä puheitta tässä esitys / The fastest flutist ever The Flight of the Bumblebee in 44:850 sec 300 bpm:

Katselin hieman mitä muuta materiaalia tyypiltä löytyi ja tämä Thriller sellolla on varsin oivaltava sekin:

Kimalaisen lento (ven. Полёт шмеля) on Nikolai Rimski-Korsakovin sävellys. Kimalaisen lento on alkujaan orkesterivälisoitto oopperasta Tsaari Saltanin tarina, joka perustuu Aleksandr Puškinin kertomukseen. Välisoitto kuvaa oopperan prinssin lentoa kimalaisena taikasaarelta tsaarin hoviin. Ooppera on sävelletty vuosina 1898–1900, ja pari vuotta oopperan kantaesityksen jälkeen säveltäjä laati oopperan musiikista kolmiosaisen orkesterisarjan op. 57, mutta välisoitto ei sisälly siihen, vaan se tunnetaan erillisenä orkesterikappaleena.[1]

Kimalaisen lento on nopea taiturinumero, jossa säveltäjä käyttää hyväkseen viulujen, huilujen ja klarinettien notkeutta. Kimalaisen surinaa säestävät tehokkaat rytmi-iskut. Sävellys tarjoaa esittäjille tilaisuuden loistaa nopeudella ja teknisellä osaamisella, joten siitä on lukuisia sovituksia erilaisille kokoonpanoille. Tavanomaisten soolosoittimien viulun, pianon ja huilun ohella esityksissä on käytetty muun muassa nokkahuilua, fagottia, saksofonia, harmonikkatrioa, balalaikkaorkesteria, lauluyhtyettä, vaskiyhtyettä ja popyhtyettä. Yleisradion levystössä oli vuonna 1986 noin 70 erilaista levytystä Kimalaisen lennosta. Kappaleen nopeimmat esitykset kestävät vain runsaan minuutin.[1]
(Lähde: wikipedia)

Tässä taas yksi nopea versio kontrabassolla, jota kuuntelen ajoittain :D:

Eipä se paljon hitaampi ollut. Tuossahan on se, että on se merkillistä että jokainen nuotti osuu juuri oikeaan kohtaan. Taito vaatii paljon soittimen kanssa vietettyä aikaa.

Lähde: The Awesomer – World’s Fastest Flute Player

Edellinen artikkeliFreewing F-35 Lightning II – radio-ohjattava ”häivesysteemi” hinnaltaan n. 300 euroa
Seuraava artikkeliLaadukkaat kuulokkeet nostavat pelielämyksen uudelle tasolle