Sanfransiskolainen soitinkorjaaja joutui vahingossa LSD-tripille korjatessaan 60-luvun Buchla-syntetisaattoria

Don Buchla oli tunnettu syntetisaattoripioneeri. Hän on kertonut aikoinaan saapuneensa musiikkiesiintymiseen laitteistonsa kanssa, ottanut happoa ja esiintynyt.

Korjaaja ja Buchla 200e

Näihin asioihin liittyen on ollut urbaani legenda Buchlan red panel -moduulista, jonka sanottiin sisältävän lsd-huumausainetta keikkoja varten.

Buchla 100
Buchla Red Panel
Buchla Red Panel

Jokin aika sitten tarina sai vahvistuksen kun insinööri huolsi 60-luvun Buchlaa, jonka omisti Cal State University East Bay. Modulaarinen syntetisaattori oli ollut käyttämättä ja varastoituna pitkän aikaa.

Oheisella videolla kerrotaan tapauksesta uutislähetyksessä, ja huhu varmistetaan todeksi:

Buchla Model 100 oli Eliot Curtisille iso projekti, ja historiallisesti merkityksellinen. Avattuaan laitetta hän havaitsi kristallimaista ainetta erään moduulin takana. Yritettyään irrottaa sitä sormella hinkkaamalla liuottimen kanssa, alkoi piakkoin tapahtua.

Curtisille tuli kummallinen ja kihelmöivä olo. 9 tunnin jälkeen trippi oli ohi ja Curtis tunsi tehneensä kuin aikahypyn.

Buchla 200e (2004–) used by Deadmau5

Ei tiedetä, miksi happoa oli modulissa, mutta voisi kuvitella, että se on ollut Buchlamän kätevä varasto instrumentissaan. Buchlalla oli myös yhteyksiä erittäin vahvan lsd:n valmistukseen.

Alla Buchlan syntetisaattoreita, videoita:

Buchla 100 259 Sequence Jam:

Suzanne Ciani On Modular Synthesis & The Buchla 200e:

Buchla 200e Modular Synthesizer Part 1| Tutorial:

Buchla 200e Modular Synthesizer Part 2:

Buchla 200e Modular Synthesizer Part 3:

Melko kummallinen tarina :).

Lähteet: Laughing Squid, CBS SF Bay