Kaikki tiedemaailman ihmiset tuntevat periaatteen, että hyvin näkyvyyttä saava tutkimus on usein kannattava. Ajoittain kuitenkin pohdituttaa, että onko se tutkimus lainkaan tarpeellinen vai tehty ainoastaan popularistisessa mielessä. Tässä tällainen tutkimus.

Seksikäs vs. epäseksikäs

Nimittäin tutkijaryhmä keräsi 39 naista tanssimaan, mallinsi tanssit 3d-hahmoiksi, näyttivät hahmot testiryhmälle, joka rankkasi tanssit seksikkyyden mukaan. Mies- ja nais-arvioijat olivat samoilla linjoilla. Tämän perusteella tutkijat analysoivat tansseja ja pyrkivät löytämään seksikkyyden määritteleviä tekijöitä erilaisista kehon kielen osista.

Tässä seksikäs tanssi:

Tässä epäseksikäs tanssi:

Useita erilaisia kaavioita ja diagrammeja tehtiin (Optimal asymmetry and other motion parameters that characterise high-quality female dance), ja tutkmus käsitteli aihetta monipuolisesti. Vaikea kuitenkaan sanoa, että onko tämä loppujenlopuksi tarpeellinen tutkmus. Meillä kulttuurierotkin määrittelevät paljon sitä mikä on ”seksikästä” ja toisaalta tanssin tarkoitus ei tietääkseni ole välttämättä olla seksikästä…

Tutkimusanalyysia

Jonkinlainen käyttötarkoitus tälle toki voisi olla, vaikkapa konsulteille tanssistudioille 😀

Lähde: Popular Science

Edellinen artikkeliKuplakello eli Bubble Clock näyttää ajan glykolissa nousevina kuplina!
Seuraava artikkeliFiktiivisten rakennusten kokovertailu, tutut galaksit ja fantasiamaailmat – video