Tässä on mielenkiintoinen projekti, jossa samalla tulee tutuksi miten drone-lennokit toimivat. Youtube-kanavalla Brick Experiment Channel rakennetaan nollasta kauko-ohjattava Lego-drone.

Nurin menossa

Testit alkavat rakentamalla propellit sekä kehikko. Tästä edetään suunnittelemaan lennätysyksikköä, joka on erillinen komponentti. Tähän päälle akut sekä radio-ohjainyksikkö, niin ollaan jo pitkällä.

Oheisella videolla Lego-lennokki – Making a Drone with Lego Motors and Propellers:

Melko hyvin tuo projekti onnistuu. Joskin katsoessa videota alkaa pohtimaan, että onko tuon rakentaminen oikeastaan tarpeellista :D. Rakentamista on kuitenkin hauska seurata koska se etenee askel kerrallaan, aina uusia seikkoja huomioiden. Kaikenkaikkiaan osille tulee kauko-ohjaimineen hinnaksi 449 euroa. Mikäli kiinnostaa toteuttaa tällainen projekti, niin videolla on listattu tarpeelliset tiedot.

Kun tutkin hieman aihetta lisää, ja hieman yli vuosi sitten on toteutettu vastaavanlainen projekti, jossa lopputulos on kenties parempi:

80Mph Racing Drones made from Lego Technics:

Lähde: Brick Experiment Channel

Edellinen artikkeliY-Brush – 10 sekunnin hammasharja testattu – Ja se toimii
Seuraava artikkeliApple iPod Classic ja 1000Gt Flash-muistia, toimiiko modaus? Entä toimiiko kappaleiden satunnaistoisto?