Varkaudenesto – BusKill: A Kill Cord for your Laptop – Kun tämän usb-johdon irrottaa Linux-läppäristä, läppäri pyyhkiytyy

Monen hakkerin pahin painajainen on, että läppäri saadaan haltuun niin että käyttäjä on kirjautunut sisään. Aina ei ehdi kirjautua ulos tai laukaista järjestelmän pyyhkimistä. Myös peruskäyttäjille on riski, että kone varastetaan ja varkaalla on siten pääsy kaikkeen mihin on sillä hetkellä auki olevassa koneessa kirjautunut.

Introducing BusKill: A Kill Cord for your Laptop

Nyt eräs koodari kehitti Linux-käyttöjärjestelmään varsin pätevän varkaussuojan (Linkki projektiin – Introducing BusKill: A Kill Cord for your Laptop). Usb-johdossa on muistitikku, johto on kiinni koneessa ja käyttäjän vyössä. Linux-kone voidaan ohjelmoimaan tekemään haluttu toiminto kun usb-johto irtoaa – Eli kun joku nappaa koneen ja johto jää vyöhön kiinni.

Twiitissä demonstroidaan laite:

Yksinkertaisinta on, että kone kirjautuu ulos. Mutta voidaan myös ohjelmoida komennot, jotka tuohoavat koneen sisällön. Ja miksipä ei mentäisi niin pitkälle, että sisältö todella tuhotaan kirjoittamalla levylle useita kertoja sotkua. Siitä on paremmankin tietokone-ekspertin vaikea kaivaa levyn tietoja.

Tällaisella järjestelmällä olisi varmasti kysyntää myös ihan tavallisissa kuluttaja-Windows-Mac-läppäreissä. Kun johto irtoaa, kone kirjautuisi kaikesta ulos.

Toimintaa

Lähde: PCMAG