Tottahan toki uusiakin traktoreita voi huoltaa. Mutta siihen tarvitaan kehittyneet tietokoneet ja huolto on kalliimpaa. Uusissa traktoreissa on jopa järjestelmä, joka lähettää valmistajalle viestin mikäli se havaitsee vikatietoa. Ongelmana on, että huoltoja tekevät vain erikoisliikkeet ja hinnat ovat 150 dollaria / tunti. Tämän lisäksi huoltoa saattaa joutua odottamaan turhan pitkään.

Versatile 875

Uudet traktorit maksavat 150000-250000 dollaria, vanhan voi saada alle 20000 dollarilla. Vanhaan traktoriin vaihteiston tai moottorin vaihtaminen on 10000-15000 dollaria, jonka jälkeen käyttöikää voi jatkaa n. 10-15 vuodella. Hinnaltaan tämä siis on kannattavaa. Lisäksi vanhaan koneeseen voi asentaa gps:n, automaattiohjauksen ym. herkut lisäosina.

Eipä siis ole ihme, että esim. Versatile 875 sekä John Deere 4440 ovat kysyttyjä työvälineitä huutokaupoissa.

John Deere 4440

Tässäpä sellainen kehitys, jota ei olisi osannut ehkä odottaa. Nyt varmasti jäämme odottamaan kuinka valmistajat suhtautuvat tähän kehitykseen. Maanviljelijän on hyvin helppo laskea, mikä tulee halvimmaksi. Lisäksi pitkäaikainen kokemus on opettanut maanviljelijät tuntemaan koneet.

Uusissa traktoreissa kun tulee vika, niin kuten sanottua, se on vaikeampi korjata.

Massey Ferguson 5700 -sarjan uusia malleja
John Deere 9410R 4WD -traktorin ohjaamo

Lähde: Boing Boing

Edellinen artikkeliVarkaudenesto – BusKill: A Kill Cord for your Laptop – Kun tämän usb-johdon irrottaa Linux-läppäristä, läppäri pyyhkiytyy
Seuraava artikkeliHeatbox – lounasrasia, joka lämpenee itsestään 18000mAh akulla