Heti alkuun varoituksen sana: Älkää koskaan liittäkö tietokoneeseenne tuntemattomia kiinalaisia elektroniikkatuotteita. Se on kenties kaikkein helpoin keino saada haittaohjelmia koneellenne.

Tällä videolla tilataan ja testataan Wish-verkkokaupasta älykello (13 dollaria), kamera-aurinkolasit (18 dollaria), jouluvalo-projektori (29 dollaria), gopro-klooni (28 dollaria), drone-lennokki (48 dollaria). (Plus postit)

Älykello (äly?)

Videolla esitellään tuotteet – I Bought 5 Knockoff Tech Products From Wish:

Kello – 6:40
Aurinkolasit – 9:00
Projektori – 11:00
Kamera – 12:30
Drone – 14:10

Kyllähän sen voi arvatakakin, että tuon hintainen elektroniikka ei ole mitenkään high end. Kelloon ei saatu puhelinominaisuutta toimimaan, eikä sitä saatu yhdistettyä kännykkään. Aurinkolasit eivät kuvanneet. Projektori oli oikeastaan ihan toimiva. Kameran kuvanlaatu oli mitä oli. Drone-lennokin ohjauksen kanssa oli vaikeuksia ja sen kameraa ei saatu toimimaan.

Nämä kiinalaiset verkkokaupat ovat tunnetusti halpoja ja laatu on ajoittain heikkoa. Tosin joskus on aivan hyvälaatuistakin ollut.

Lennokin kokoamista

Ja muistutus vielä: Älkää kytkekö näitä laitteita tietokoneeseenne usb-kaapelilla. Sieltä voi tulla haittaohjelma. Myös Applen tuotteet ovat alttiita haittaohjelmille. (Aiheesta lisää mm.: BadUSB on menetelmä, jonka avulla hyökkääjä pääsee viattoman näköisen USB-laitteen kautta suoraan uhrin tietokoneeseen.)

Lähde: Youtube – Safiya Nygaard

Edellinen artikkeliPäivän haaste: Katso kun jauheliha on n. kk lämpimässä ja madot syövät sen
Seuraava artikkeliNäin KGB salakuunteli USAn lähetystön kirjoituskonetta 70-luvulla