Lelut ovat monesti vuosien varrella menneet uusiksi ja pohditaan mikä on turvallista.

8 lelua jotka aikoinaan kiellettiin vaarallisina

Jotkut aina muistavatkin kuinka omassa lapsuudessa jokin oli tavallisen normaali leikkikalu, mutta on nyt kielletty. Tämähän ei ole mitenkään tavatonta – Aina joskus myrkyt tai vaarat havaitaan vasta kun joku on lelulla itsensä loukannut tai kun myrkyllisyys on testattu.

Ohessa kuvat leluista, tarinat kuvien alla.

Witch Dr. Head Shrinkers Kit osoittautui sisältävän myrkyllisiä kemikaaleja. Päitä valmistettiin valamalla ne muottiin. Lelu oli myynnissä 60-luvulla.
Witch Dr. Head Shrinkers Kit
Air Blaster “All the power of the wind in your hands” puhalsi ilmaa liiankin tehokkaasti vuonna 1965. Lapset puhalsivat toistensa korviin ja saivat vammoja. Puhaltimeen laitettiin myös esineitä, joita se sitten ampui.
Frisbee Super Elastic Bubble Plastic -liimaa oli Suomessakin, koska allekirjoittanut muistaa sen. Tämän oli ”kestävämpää kuin saippuakuplat, mutta ei yhtä kestävää kuin ilmapallot”. Ja myrkyllistähän se oli hengitettynä sen lähellä.
Frisbee Super Elastic Bubble Plastic
The Wheelie Bar tarjosi keulimisapua fillarille. Ja senhän arvaa kuinka siinä kävi…. Keuli liikaa :-D.
The Wheelie Bar
Creepy Crawlers Thing-Maker tarjosi tilaisuuden valaa muoviin hyönteisiä. Tämähän ei kuitenkaan ollut myrkytöntä materiaalia etenkään kun se kuumennettiin ohjeen mukaan 150 celsiusasteeseen.
Creepy Crawlers Thing-Maker
Johnny Seven Toy -ase piti sisällään seitsemän erilaista tapaa ampua. Elikkä arvata saattaakin – Ampuminen toisia kohti aiheutti vammoja.
Johnny Seven Toy
The Swing Wing -hattu tehtiin varmastikin ajatuksena heilutella hauskasti päätä. Lapset tietenkin heiluttelivat päätänsä päivästä toiseen hieman liiankin tehokkaasti ja sehän ei tee hyvää nuorenkaan ihmisen fysiologialle.
The Swing Wing
The Six Finger Toy oli kuudes sormi, joka integroitui käteen. Tunnetusti erilaisia kärkiä ampuvat lelut ovat usein vaaraksi toisille lapsille.
The Six Finger Toy

Onhan tämä hyvä, että lasten turvallisuutta valvotaan. Sitäkin voi pohtia, että ollaanko jossain vaiheessa kieltämässä mikromuovia pölisevät pehmolelut tai löydetäänkö uusia myrkyllisiä kemikaaleja.

Lähde: Dusty Old Thing

Edellinen artikkeliRobo-crab – Robottirapu on Kiinan uusi innovaatio, toimii kuin parempikin jättiläisötökkä
Seuraava artikkeliMaailman suurin pierutyyny löytyy Guinnessin ennätysten kirjasta