Aquanaut on transformer-sukellusvene, joka avautuu kohteessa robotiksi – Matka kuljetaan nopeasti sukkulamaisena muotona

Veden alla tapahtuu runsaasti teknista toimintaa. Monet asiat hoidetaan vielä ihmisvoimin, mutta toisaalta robottien käyttö yleistyy. Yksi ongelma roboteissa on niiden hidas siirtely ja liikkuminen.

Aquanaut – transformer-sukellusvene

Aquanaut kuten transformer. Se voi liikkuta sukkulamaisessa muodossa hyvinkin nopeasti haluttuun sijaintiin. Määränpäässä robotti avautuu ja sen sivuista tulee kädet. Käsien ja säilytystilan avulla voidaan työskennellä syvyyksisssä.

Aquanaut – transformer-sukellusvene

Oheisella videolla kerrotaan Aquanautin tarina:

Laitteen suunnittelivat ja valmistivat Houston Mechatronics Inc. (HMI) -startup-yrityksen innovatiiviset nuoret insinöörit. Laitetta testattiin NASAn altaalla, joka näkyy videolla. Uskon, että näitä tullaan näkemään monissakin sukellustehtävissä tulevaisuudessa. Sukellustehtävien kustannukset voivat jopa puolittua.

Aquanaut – transformer-sukellusvene

Lähteet: Boing Boing, IEEE Spectrum