Sony a7 III firmware-päivitys: Eläimen silmiin tarkennus sekä kehittyneempi timelapse-teknolgia

Sony on tunnettu kameroissaan siitä, että firmwarepäivitykset tuovat kameroihin uusia ominaisuuksia – Sen lisäksi että vanhoja ongelmia korjaillaan.

Sony a7 III firmware

Nyt tuleva päivitys Sony A7 III -kameroihin parantaa silmätarkennusta siten, että myös eläinten silmiin voidaan tarkentaa.

Silmiin (ihmisen) tarkentaminen käytti jo aiemmin hyödykseen oppimisalgoritmilla kehitettyä tekniikkaa, jossa tarkennus tunnistaa ja seuraa silmiä myös kun kohde katsoo esim. ylös tai alas, jolloin silmät eivät näy. Yleensähän kuvatessa ihmistä tarkennetaan kohteen silmiin, joten mm. videokuvauksessa tästä ominaisuudesta on hurjasti hyötyä.

Oheisella videolla esitellään eläinten silmiin tarkennus -ominaisuus:

Toinen päivityksen saava ominaisuus on time lapse. Nyt kameran voi asettaa kuvaamaan 1-60 sekunnin intervallilla 2-9999 kuvaa.

Myös timelapsekuvauksen aikana tapahtuvaa muuttuvaa valotusta saa hienosäätää. Ja kuvattua materiaalia voi esikatsella kameran näytöltä animaationa.

Oheisilla videoilla esitellään Timelapse:

Käteviä ominaisuuksia ja erittäin mukava, että valo- / videokuvaajille tehdään uusia helpotuksia harrastukseen tai ammattiin.

Lähde: Petapixel