Erilaisissa konflikteissa sekä katastrofeissa on äärimmäisen tärkeää saada kuljetettua tavaraa haluttuun kohteeseen tarkasti merkittyyn sijaintiin. Perinteisestihän lennokki tai lentokone on tiputtanut tavarat.

Glider

Nyt on kehitetty lennokki, joka osaa kuljettaa lastinsa tarkasti oikeaan paikkaan ja on myös kertakäyttöinen. Vanerista valmistettu G-1K tai suurempi LG-2K lähetetään lentokoneen ruumasta matkalle. Jäkimmäinen on suurempi, ja kykenee kuljettamaan 700kg lastin. Glideria ohjataan joko etänä sen nokassa olevan kameran välityksellä tai sille voidaan ohjelmoida haluttu kohde, johon se suunnistaa automaattisesti.

Glider laskeutuu vatsalleen ja sen keula on erityistä kennopahvia, joka pehmentää laskua, mikäli keula osuu maahan.

Glider
Glider

Logistic Glides on valmistanut 12 prototyyppia ja kantama on n. 54 minuuttia. Hinnaksi muodostuu muutama sata dollaria per lennokki.

Oheisella videolla kuvataan hyvin lennokin toimintaa:

Vaikuttaa käyttökelpoiselta idealta. Kertakäyttöisyys helpottaa varmasti monessa tilanteessa. Ja hinnaltaan huokeana näitähän voidaan laittaa vaikka pari tuhattaa matkalle samaan aikaan.

Lähde: Engadget

Edellinen artikkeliKannattaako asentaa Windows 98 tämän hetken tehokkaalle kannettavalle? Videolta se selviää, ongelmien kautta
Seuraava artikkeliECTO-1, legendaarinen Ghost Busters -haamujengin auto laitettiin kuntoon