Harley-Davidson LiveWire -sähkömoottoripyörä tulee markkinoille elokuussa – Riittääkö 177km kantama?

Harley-Davidson on ilmoittautunut mukaan liikenteen sähköistämiskampanjaan. LiveWire-mallisto on ennakkotilattavissa elokuulle.

Harley-Davidson LiveWire

Kun sähköteknologia kehittyy, sitä voidaan soveltaa useaan kulkupeliin. Sähkömoottoripyörillä on jo varsin hyvä tarjonta – Monet kuitenkin haluavat edelleen bensiinikoneen edut kuten pitkän kantaman ja tankkauksen helppouden.

Harley-Davidson LiveWire
Harley-Davidson LiveWire
Harley-Davidson LiveWire
Harley-Davidson LiveWire
Harley-Davidson LiveWire

Sähköpyörässä on omat etunsa, kuten vaihteettomuus, kiihtyvyys ja tasainen vääntö. LiveWire tulee abs-jarruilla ja luistonestolla kiihtyen 0-100 alle 4 sekunnissa. Yön yli kestävällä pistoke-latauksessa on 177km kantama. Ennen kuin saadaan kattavat pikalatausverkostot, tämä on selkeä ongelma.

Esittelyvideo: 2020 LiveWire | Harley-Davidson:

Testiajoa: Test Riding the Harley Davidson LiveWire – Electric motorcycle prototype:

Hintaa tällaisella sähköpyörällä on alkaen 29799 dollaria. Varmasti kiinnostava testattava. Harley-Davidson on myös panostanut tietenkin muotoiluun sekä erilaisiin ajotietokoneominaisuuksiin.

Ehkä suurimpana ongelmana näkisin tuon kantaman, koska käytännössä n. 70km kohdalla täytyy jo alkaa pohtia palaamista kotiin – Ellei löydy pikalatausta ja intoa odottaa sitä. Ja tämän jälkeen ei pääse heti jatkamaan, vaan vasta yön yli ladattua.

Lähde: Harley-Davidson blog