CIA kehitti toisen maailmansodan jälkeen useita erikoisia ihmisen psyykeeseen ja mieleen liittyviä sovellutuksia. Yksi näistä projekteista kulkee koodinimen MKUltra alla. Newsweek julkaisi hetki sitten artikkelin, jossa kerrottiin, että ihmiskokeiden lisäksi erilaisia testejä on tehty myös koirilla.

Koiran aivojen implantit

Tunnetusti ihmisten kanssa tehdyt projektit keskittyivät ainakin hypnoosiin, psykotrooppisten huumeiden vaikutukseen, sähköshokkeihin sekä radioaaltoihin. Koirien kanssa testailtiin, josko eläimiä voitaisiin ohjata kauko-ohjauksella.

Dokumentissa: Koiran aivojen implanttien paikat
Dokumentissa: Kuva yhdestä kuudesta radio-ohjattavasta koirasta
Dokumentissa: Koiran aivojen implanttien paikat

Paljastuneessa CIA:n dokumentissa vuodelta 1965 koirat oltiin saatu kauko-ohjattavaksi siinä määrin, että ne voitiin saada juoksemaan, kääntymään sekä pysähtymään avoimella kentällä.

Järjestelmä perustui elektronisiin implantteihin koiran aivoissa sekä siihen liittyvään koulutettuun palkitsemismenetelmään. Ohjaaminen oli saatu kehitettyä niin pitkälle, että koiran juostessa sitä voitiin kauko-ohjata tekemään em. haluttuja toimintoja.

Näistä julkitulleista dokumenteista osa on CIA:n omia tekstejä, mutta esimerkiksi tämä on tutkijan kirje CIA:lle. CIA siis rahoitti vastaavanlaisia tutkimuksia ympäri maata, tiettävästi myös maailmalla, ja lopputulokset jalostettiin halutuista.

Dokumentissa: Koiran juoksuratoja kauko-ohjaustesteissä
Dokumentissa: Elektrodit aiheuttivat myös sen, että koira piti päätään pystympänä

Yhtään ei ole tietoa, onko tällaiset sovellutukset koskaan olleet käytössä. Eikä myöskään siitä, josko vastaavia testejä tehdään edelleen. Ainakin tältä osin tuoreemmat dokumenttiarkistot ovat suljetut. Kenties joku päivä tällaisia teknologioita voidaan hyödyntää johonkin elämänlaatua tai sairauksia parantavaan teknologiaan!

Dokumentti löytyy Black Vault -sivustolta, johon hankitaan vapaaehtoisvoimin CIA:n julkisiksi määrättyjä vanhoja dokumentteja. Tämä dokumentti on kategoriassa The Central Intelligence Agency (CIA) “Behavioral Modification” Collection, dokumentti C00021825.pdf – Remote Control of Behavior with Rewarding Electrical Stimulation of the Brain, 1 July 1962 – 30 September 1965 (Päiväys: 09/28/1967, Sivuja: 113, Koko: 14Mt).

Lähde: Newsweek

Edellinen artikkeliSamotracia – Moottoripyörä, jonka katteet ovat käsittelemättöntä kuparia
Seuraava artikkeliLego-rakentelijat pistivät 3-in-1-setit täysin uuteen uskoon