Hilavitkutin testasi jokin aika sitten Doogee S60 -Caterpillar-puhelinkloonin. Nyt tuo puhelin jäi kakkospuhelimeksi kun Honor 7C sai astua tilalle. (DOOGEE S60 on hyvä puhelin ja kestää kovaakin ryskettä, Hilavitkuin TESTAA!)

Honor 7C

S60 aiheutti muutaman pahan kipupisteen, mm. hiljainen äänentoisto, vahingossa painautuvat sivunappulat sekä raskas runko alkoivat pidemmän päälle häiritä. Doogee jää nyt navigaattori- yms. käyttöön.

Honor 7C lupaa paljon ominaisuuksia, joista eniten kiinnosti n. 6 tuuman näyttö tässä hintaluokassa (200e). Myös kameran ominaisuudet olivat kiinnostavat, sillä se oli kopio iPhone X:n toiminnasta. (Joskin tiesin, että kameran käyttö tulee olemaan perusräpsäilyä ja -videota). Etukamera tarjoaa myös kasvojentunnistukseen perustuvan lukituksen avaamisen.

Kameran rakenne (kuva hieman kuten iPhone X)
Oma Honor 7C kotelossa

Näyttö ei ole aivan full hd, mutta tiesin, että vähemmät pikselit säästävät tehoja ja akkua. Itse asiassa puhelimessa on mahdollisuus asetuksissa vieläkin laskea resoluutiota akun säästämiseksi. Tämä ominaisuus on ollut päällä, ja pikseleitä en ole näytössä vieläkään onnistunut näkemään.

Oheisella videolla esitellään puhelinta: 7 Reasons to Buy the Honor 7C!!!:

Android on mennyt reilusti eteenpäin ja notifikaatio- sekä käyttöoikeusasetukset sovelluksille voi nykyään hoitaa kätevästi keskitetysti. Siis: Ei notifikaatioita paitsi sähköpostista yms. eikä ylimääräisiä mikrofoni- puhelu- tai kamerakäyttöoikeuksia mm. Muutenkin asetukset-puoli on mennyt eteenpäin siinä mielessä, että asetuksia voi räätälöidä entistä enemmän. Yksi hauska ominaisuus on vaihtuva näytönsäästäjä, johon voi itse ladata vaihtuvia kuvia eri kuvapankeista. Pieni ominaisuus, mutta ilahduttavaa kun aina on yllätys mikä kuva siellä on.

Tehot ovat riittäneet hyvin niin web-selaimessa, videotoistossa kuin joissain testatuissa peleissäkin.

Puhelimeen menee 2 sim-korttia sekä 256Gt saakka muistikortti. Puhelimen muisti on 32Gt. Puhelimessa ei ole stereokaiuttimia, mutta yksi tehokas kaiutin. 3,5mm kuulokeliitännän kautta saa luonnollisesti stereon ulos.

Kaikkein mukavin puoli on tuo iso näyttö, johon mahtuu hyvin kaikki tarvittava materiaali. Android tukee myös ruudunjakamista, jossa näytölle saa halutessa samaan aikaan kaksi sovellus-ikkunaa auki. Kahden viikon testissä ei ole löytynyt mitään valitettavaa. Itselle tämä menee varsin hyvin iPhonen korvikkeena, eikä tuossa näytössä ole sitä mustaa palkkiakaan mikä iPhone X -mallistossa on. Suosittelen.

Honor 7C:n tekniset tiedot

 • Alumiinirakenne
 • 5,99 tuuman IPS LCD -näyttö 1440 x 720 pikselin tarkkuudella, 269 pikselin tiheydellä ja 18:9-kuvasuhteella
 • Sormenjälkilukija ja Face Unlock -kasvojentunnistus
 • 13 megapikselin kaksoistakakamera f/2,2-aukolla ja LED-kuvausvalolla, 2 megapikselin apukamera boke-efektiä varten, 1080p HD -videokuvaus
 • 8 megapikselin etukamera f/2,0-aukolla ja LED-kuvausvalolla
 • Kahdeksanytiminen Snapdragon 450 -järjestelmäpiiri
 • 3 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa
 • Paikka kahdelle SIM-kortille ja microSD-muistikortille samanaikaisesti
 • Wi-Fi 802.11 b/g/n / Bluetooth 4.2 / NFC
 • GPS-paikannus
 • FM-radio
 • Kiihtyvyysanturi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
 • Micro-USB- ja 3,5 mm -liitännät
 • 3 000 milliampeeritunnin akku, ei pikalatausta
 • Mitat 158,3 x 76,7 x 7,8  millimetriä
 • Paino 164 grammaa
 • Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmäversio + EMUI 8.0
Honor 7C liitännät alaosassa

Mobiili.fi-sivustokaan ei tästä löytänyt paljon pahaa sanottavaa: Arvostelussa Honor 7C -älypuhelin: Kookas alle 200 euron älypuhelin mukavalla hinta-laatusuhteella.

Puhelinta myy mm. DNA.

Ps. Kuten meidän omasta kuvasta huomaa, etukamerat on teipattu, jotta kiinalaiset tai muut vakoilijat eivät pääse kuvaamaan kasvoja.

Wallet-kuoret ebaysta

Mainittakoon vielä kotelosta. Yritin löytää hyvä koteloa suomalaisista kaupoista, mutta näytti, että vielä ei ollut tullut kunnolla valinnanvaraa, joten päädyin ebay-ostoksille. Mukaan tarttui 4,10 euroa maksava wallet-tyylinen kotelo.

Lähteet: Honor 7C viralliset sivut, Mobiili.fi

Edellinen artikkeliIhmisenpää-keilapallot ovat zombimaisen hauskoja
Seuraava artikkeliSVANKi on akulla lämpiävä jäätelökauha, joka pureutuu kovempaankin jälkiruokaan