Uusi robotti-imuri iRobot Roomba i7+ tyhjentää rikkasäiliön telakan pussiin, tilaa 30 tyhjennykselle

Pyykinpesukone, astianpesukone, robotti-imuri. Tässä järjestyksessä elämää helpottavaa teknologiaa. Harva tykkää imuroinnista, ja täytyy ainakin henkilökohtaisesti sanoa, että robotti-imuri on loistava keksintö.

iRobot Roomba i7+, vihreällä merkitty tyhjennyskanava

Robotit tietenkin ovat hieman hintavia ja eivät ota joka kohtaa mihin tavallisella imurilla pääsee. Lisäksi ottaa päähän miksi itse pitää tyhjentää ja kaivella pölyt astiasta. Nyt onkin tähän aiheeseen helpotusta, nimittäin Roomba i7+ -imurin telakointiasemassa on järjestelmä, joka tyhjentää imurin pölysäiliön.

iRobot Roomba i7+

Ominaisuuksien esittely, iRobot Roomba i7+ First Look: so smart it empties its own dirt bin:

Onpahan sitten hintakin sen mukainen: 827 euroa. Yhteen telakan pölypussiin mahtuu 30 robotti-imurin säiliöllistä pölyä. Näissä hinnoissa voi tietenkin aina miettiä myös yhden imuroinnin kustannuksia ikäänkuin poistoina. Eli jos tuo imuri kestää 6 vuotta, ja imuroidaan kerran viikossa niin 6*52=312, 827/312=2,7 euroa. Siihen päälle sähkökulut ja pölypussit, niin ei se aivan ilmaista hupia ole. Tosin sijoitus omaan elämään 😀

Lähteet: Cool Hunting, iRobot Store