Venäjälle rakennettiin voimalinjoja Kaukasusvuorten läheisyyteen. Kaivauksissa löydettiin 2400 vuotta vanhoja artefakteja – Arjalaisten ja Skyyttien ajalta.

Skyyttien vesipiiput 2400 vuoden takaa

Lasinen bong-tyyppinen vesipiippu, jonka vesitila on hiekkapuhallettu

Arkeologiset löydökset sijaitsivat kammiossa, joka oli vuorattu savella. Kultaisten vesipiippujen eli bongien joukosta löytyi myös mm. sormus, kaularengas sekä rannerengas. Rikostutkintaryhmä laitettiin selvittämään mitä materiaalia kultaisissa astioissa oli käytetty. Tuloksena saatiin jäämiä oopiumista sekä kannabiksesta. Rakenteen puolesta astioita voitiin ajatella käytetyiksi vesipiippuina, jossa imetään savua, joka kulkee veden kautta piippuun.

Yksityiskohta saksalaisen Meyersin tietosanakirjan etnografisesta kartasta vuodelta 1890. Muun muassa eurooppalaisten arjalaisten ja indoarjalaisten asuinalueet näkyvissä. (Huom. Suomalaisten alue)
Skyyttien vesipiiput 2400 vuoden takaa

Bongeissa oli kuvia ihmisistä ja eläimistä. Arjalaiset ja Skyytit hallitsivat aluetta 900-400-luvuilla eaa. Kreikkalainen historioitsija Herodotus (noin 485-420 eaa) kirjoitti Skyyteistä seuraavaa: ”Skyytit käyttivät tiettyä kasvia tuottaakseen savua, joka sai heidät huutamaan”. Historia kertoo, että Skyytit käyttivät mitä ilmeisimmin oopiumin ja kannabiksen sekoitusta ennen taisteluitaan.

Lähteet: Ancient Code, Independent

Edellinen artikkeliAmazon suunnittelee työntekijöiden sulkemista häkkiin – Tai ainakin haki patentin suunnitelmalle
Seuraava artikkeliKuparilankaa, magneetteja ja paristo – Maailman yksinkertaisin sähköjuna on hämmästyttävä :-D