Iphone X -mallia mainostettiin kasvojentunnistuksella kahden kameran avulla. Kasvojentunnistus mahdollisti myös emoji-kuvakkeen animoimisen puhelinta katsovan käyttäjän kasvojen- ja päänliikkeiden mukaisesti (Animoji). Nyt sovelluskehitysryhmä toi vastaavan hymiö-appin vanhempiin iPhone-malleihin (5S->). Apple ei tätä tietenkään kauppaansa ottanut, koska se ”muistuttaa liikaa Applen animojikikkaretta”.

Chudo-sovellus Google Play Storessa

Kendall Jenner Chumoji pack

Chudo-sovellus perustaa kasvojen jäljittelemisen neuroverkkopohjaiseen tekoälyyn. Yksi kamera siis riittää tekemään reaaliaikaisen 3d-mallinnoksen kasvoista ja sen liikkeiden siirtämisen emojiin (Chudoji). Projekti oli rahoitettu Usasta ja se koodattiin venäläisen insinööriryhmän toimesta kahden vuoden aikana.


Chudo-animaatio


Chudo-animaatio

Chudo-animaatio (gif-animaatio, mikäli ei liiku, klikkaa kuvaa)

Sovellus toimii siten, että käyttäjä ottaa yhden omakuvan, josta tutkitaan eri kasvon osat. Tämän jälkeen Chudo animoi yli 30 valittavissa olevaa emoji-hahmoa. Lopputulos on varsin uskottava.

Sinällään on hassua, että superkallista uutta puhelinta markkinoidaan ominaisuudella: animoidut emojit. Toisaalta tällainen ”karkki” voi kerätä hyvinkin ostajia. Mutta tuntuu epäreilulta, että vastaavaa sovellusta ei kuitenkaan ”sallita” vanhoille asiakkaille! Toisaalta Apple voisi ostaa Chudo-sovelluksen ja tarjota kaikille puhelimille, mutta miksi sitten 2 kameraa? Hmm.

Kehittäjäryhmä totesi lisäksi medium.com:ssa, että esimerkiksi Facehub app on lähestulkoon samanlainen kuin Applen oma Animoji-sovellus, mutta se on sallittu App Storessa. Facehub tosin toimii vain kahden kameran iPhonessa (iPhone X).


Sovelluksen toimintaa


Sovelluksen toimintaa

Applen vastine tiedusteluihin, miksi Chudoa ei otettu kauppaan on seuraava:

“Too similar to Animoji, which creates a misleading association with Apple products.”, — The App Store Review Team

Google Play Storessa Chudo on ladattavissa.

Lähde: Medium

Edellinen artikkeliPerlan 2 -purjelentokone liisi uuteen korkeusennätykseen: 76000 jalkaa / 23165 metriä – Tavoite 90000 jalkaa – Katso näyttävä video!
Seuraava artikkeliVolkswagen Kuplan moottori sopii myös moottoripyörään, katso 3 eri tapausta videoilta