Keskikonsoliveneet jatkavat kasvuaan, HCB 65′ Estrella tuottaa viidellä perämoottorilla yli 3000 hevosvoimaa

Tänä kesänä saapuu markkinoille suurin keskikonsolialus. 65-jalkainen eli 20-metrinen vene saa voimansa viidestä 627 hevosvoiman Seven Marine -perämoottoria. Näistä syntyy siis 3135 hevosvoimaa eli melkoinen työntö.

Estrella

Estrella telakalla

Estrella tulee uudeksi lippulaivaksi HCB:lle muutaman vuoden takaisen 53-jalkaisen Sueños-mallin rinnalle. Kyseinen malli on myös pävitetty tälle vuodelle.

Estrellan piirustus
Estrella
Estrella
Estrella

Suuret keskikonsoliveneet ovat näppäriä, sillä kannella on paljon tilaa ja laivaan voidaan nousta helposti monelta reunalta. Kannen alle on rakennettu runsaasti viilennettyjä altaita kaloille. Myös muilta osin lokerot on harkittu siten, että säilytystila ei heti pääse loppumaan. Ulkomoottorit voivat olla käytännöllisempiä kuin suuri sisämoottori.

53′ Sueños -mallin esittelyvideo:

Videolta voidaan havaita, että tehokkailla moottoreilla vene nousee liukuun kolmessa sekunnissa. Eli runko on hyvin tehokkaasti muotoiltu. Sisätilakin on mietitty tehokkaasti ja sisustettu tyylillä. Kajuutassa on parisänky.

Sueños
Sueños

Uusi Estrella on siis tätä hieman suurempi, joten tilaa on vieläkin enemmän.

Melkoiden upea menopeli ja todennäköisesti käytännöllinen vapaa-aikaan tai kalastukseen. Hintaluokka onkin sitten tietysti omaa luokkaansa: n. 3 miljoonaa dollaria.

Lähteet: Boating Magazine, HCB