Syötävät merileväpakkaukset ovat kehitysprosessissa Indonesiassa. Näitä todella tarvitaan, sillä kyseisessä maassa 90% muovijätteestä päätyy mereen.

Kupin voi syödä vaikka sellaisenaan

Evoware strategia

Mereen päätyvä muovi ei katoa, vaan muuttuu nano- ja mikromuoviksi. Tämä muovi päätyy merenelävien ruumiinsulatukseen. Eläimet kärsivät, ja ravintoketjussa muovi päätyy ihmisiinkin, jolloin ihmisetkin kärsivät tästä – Vielä tuntemattomilla tavoilla, koska aiheeseen on vasta nyt kunnolla herätty.

Kehittäjä esittelee Evoware-tuotteet videolla:

Yli 25% Indonesiassa myytävästä kalasta on saastunut muovilla. Samalla maassa viljellään runsaasti merilevää, mutta sen kysyntä ei ole riittävää ja viljelijät elävät köyhyydessä. Maan tutkijat ovat keksineet nyt keinon korjata nämä molemmat ongelmat: Merilevästä tehdään ympäristöystäväliistä pakkausmateriaalia.

Syötävää pakkauspaperia
Kahvipussit liukenevat kahvin sekaan

Evoware-materiaali on hyvinkin monikäyttöistä. Merilevän pohjalta valmistettu paketointi mm. sisältää runsaasti kuitua, vitamiineja ja mineraaleja, kestää 2 vuotta varastoituna ilman säilöntäaineita, hajoaa luontoon ja muuntuu lannoitteeksi, voidaan sulkea kuumentamalla ja paketti voidaan räätälöidä tilaajan toiveiden mukaisesti mm. logolla, värillä sekä maulla.

Erilaisia pakkauksia

Käyttökohteina ovat mm. maustepussit, sokeripussit, pikakahvipussit, hammastikkupussit, saniteettituotteen pussit sekä ”paperi”, jota voidaan käyttää vaikkapa leivän tai leivonnaisen kääreenä. Esimerkiksi kahvipussi hajoaa kuumaan veteen, eikä täten tuota lainkaan saastetta. Ja liuennut pieni määrä on, kuten sanottua, normaali (mauton) ruoka-aines.

Tällä innovaatiolla voidaan nyt parantaa levänviljelijöiden asemaa sekä säästää luontoa muovisaasteelta.

Merilevä on raaka-aine

Ihmiskunta on nyt heräämässä siihen todellisuuteen, että muovi aiheuttaa todella paljon vahinkoa. Katse on runsaasti vielä luonnossa ja merissä, mutta todellinen ongelma on myös muovisaaste ihmiskunnassa. Mikro- ja nanomuovit menevät ihmisen elimistöön ja aiheuttavat kuka ties mitä – Kukaan ei tiedä. Tarvitaan uudet pakkausmateriaalit. Ja leikkuulautakin kannattaa vaihtaa muovista pois esimerkiksi puiseen.

Puinen leikkuulauta (Lähde)

Lähde: Evoware

Edellinen artikkeliLada Niva kulkee kuin mankeli, katso ensimmäinen mainosvideo vuodelta 1977!
Seuraava artikkeliChurchillin sikari whiskypullossa on yksi näppärimmistä pulmatehtävistä, katso miten se ratkaistaan videolta