Dokumenttipläjäys kertoo, että ydinpommista voi selviytyä, mikäli on n. 0,8km (1/2 mailin) päässä räjähdyksen keskuksesta.

Pöydän alle suojaan

Sieni

Vanha tuttu Duck & Cover on kuulemma hyvä neuvo, koska tarvitaan kaikki mahdollinen suoja nopeasti. Esimerkiksi suuren rakennuksen mahdollisimman alhaisen kerroksen (tai kellarin) mahdollisimman keskellä oleminen minimoi paineaallon vaikutuksen.

Videolla ohjeistetaan:

Mikäli video ei näy, klikkaa oheisesta linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=2pJf0LVVj30.

Posahduksen jälkeen täytyy mitata onko kehossa säteilyä (mikäli on mittari), ml. nenän ja suun alue, josta selviää onko hengittänyt mitään radioaktiivista. Mikäli säteilyä on, tai ei voi mitata onko, puhdistetaan ja harjataan vaatteet sekä hiukset heti sisälle tulon jälkeen. Näin mahdolliset radioaktiiviset hiukkaset saadaan pois kehon läheisyydestä. Sisällä käydään perusteellisessa suihkussa ja vaihdetaan vaatteet.

Sieni

Radio on tarpeellinen tapahtuman jälkeisessä tilanteessa: Seurataan mitä tiedotetaan. Räjähdyksen vaikutuksen hälvenemistä voi joutua odottamaan esimerkiksi 6 tuntia tai kaksi päivää.

Näillä siis mennään, mikäli joku pelkää, että räjähtää. Kävihän meillä se ydinvoimalaonnettomuus lähellä silloin aikoinaan.

Geigermittareita saa n. 10 eurolla verkkokaupoista.

Eikä täällä kukaan paukuttele, muuta onpahan osa urbaania historiaa!

Lähde: Youtube

Edellinen artikkeliKeego : Elastinen titaani on uusi hype juomapulloissa!
Seuraava artikkeliSuzuki Hayabusa ja Pappatunturi yhdistyvät, lopputulos vaarallisen kaunis menopeli!