Fontit Kurt Cobainin, David Bowien, John Lennonin käsialasta

Jokaisella meistä on henkikohtainen käsiala. Toiset kirjoittavat merkityksellisimpiä tekstejä, osan teksteistä tulee tunnettuja! Suunnittelijat keksivät tehdä fontit eli kirjasimet muutaman tunnetun henkilön käsialasta.

Kurt Cobain

Henkilöiksi valikoituivat Kurt Cobain, John Lennon, David Bowie, Leonard Cohen sekä Serge Gainsbourg. Henkilöiden henkilökohtaisista muistiinpanoista sekä muista käsinkirjoitetuista teksteistä normalisoitiin kirjasimet.

Fontit ehtivät olla ladattavissa muutaman päivän, jonka jälkeen tekijänoikeuksista vastaavat henkilöt ottivat yhteyttä ja fontit poistuivat julkisuudesta.

Kurt Cobain
Kurt Cobain

Fonteista on kuitenkin kuvat, joten ainakin periaatteessa näistä voisi vielä tehdä fontit itse. Toisaalta nuo valmiit fontit saattaisivat löytyä jostain mikäli joku on ne ehtinyt ladata. Käyttäminen sitten olisi kuitenkin tekijänoikeuksien mukaan laitonta.

John Lennon
John Lennon
John Lennon
David Bowie
David Bowie
David Bowie
Leonard Cohen
Leonard Cohen
Leonard Cohen
Serge Gainsbourg
Serge Gainsbourg
Serge Gainsbourg

Klassikko: Serge Gainsbourg & Jane Birkin – Je t’aime:

Mielenkiintoinen projekti ja todella harmi, että näitä ei saa käytettäviksi. Toisaalta voisi kuvitella, että näistä olisi tullut erittäin suositut fontit ja tekijänoikeuskysymys olisi tullut eteen huomattavan varhaisessa vaiheessa siksikin.

Lähteet: Dezeen, Songwriters Fonts