Taipuvia ja taivuteltavia Oled-näyttöjä julkistettiin ainakin jo 2008. Silloin pohdittiin, josko niistä olisi puhelinmarkkinoille myynninedistämiseksi. Näytti kuitenkin, että ideat jäivät prototyyppiasteille.

Kaareva iPhone -konsepti

Kaareva iPhone -konsepti

Esimerkiksi Samsung esitteli puhelimen taipuvalla näytöllä, josta Hilavitkutin uutisoi 2008: Samsung esitteli taipuvalla OLED-näytöllä varustetun konseptipuhelimen.

Uusi Nokia 8110 ”banaani”

Käyrästä muodosta tunnetaan Nokian ns. banaani (8110), josta esiteltiin hiljattain päivitys.

Käyrä Oled-näyttö inspiroi konsepteja toteuttavaa muotoilijaa nimeltä Martin Hajek. Hänen visiossaan käyrä iPhone peittyy puoliksi kannella. Kansi liukuu alas, jolloin koko näyttö paljastuu, ja siinä kohdassa onkin näppäimistö. Periaate on siis hieman sama kuin Nokialla oli.

Kaareva iPhone -konsepti ja uusi Nokia 8110 ”banaani”
Kaareva iPhone -konsepti

Idea on muutenkin hieman sellainen, joka voisi olla Nokian tehtailema päivitys ja markkinointistrategia, jos he olisivat vallanneet kosketusnäyttöpuhelimet. Samantyyppisiä kummallisia päivityksiä löytyy mielestäni Nokian kulta-ajan puhelinmuotoilusta. (Allekirjoittaneen henk. koht. näkemys.)

Nokia muotoiluhistoria (klikkaa kuvaa nähdäksesi se suurempana)

Mutta kyllä aivan oikeasti, taipuville Oled-näytöille on paikka älpuhelimissa. Sitä ei vain vielä ole kukaan löytänyt. Ideoita?

Lähteet: Mikeshouts, The Verge

Edellinen artikkeliMonsteriadapteri syö minkä vaan optiikan ja sopii ”bajonetillaan” kännykkäkameraan
Seuraava artikkeliSlice of Sauce – Ketsuppia siivuina, myös muita täytteitä tulossa