Nykyään markkinoinnissa on erittäin tärkeää saada klikkauksia ja jakoja omille tuotteilleen ja tarjouksilleen.

Tykkäyksiä syntyy kuin Korvatunturilla 🙂

Mikäpäs siinä on sitten, yrittää saada ihmisiä kiinnostumaan omista web-sivuista, Facebook-profiileista, Twittereistä sun muista. Tuo on kuitenkin pitkä tie kulkea, ja saattaa olla jopa sattuman kauppaa nouseeko oma bisnesidea esille. Usein ei.

10000+ puhelinta

Esimerkiksi alkutaipaleella on tärkeää saada paljon klikkauksia ja jakoja omassa markkinoinnissa. Tässä on kuvattu kiinalaista ”klikki-farmia”, jossa 10000 puhelinta ohjataan tietokoneella ja puhelimet klikkaavat, jakavat ja tykkäävät linkeistä ja sivuista. Väitetysti puhelimia on samoissa tiloissa vielä enemmänkin.

Inside Of A Chinese Click Farm (10,000+ phones):
https://www.youtube.com/watch?v=NXvzhYnlTU0

Tämähän on varsin tuottoisaa bisnestä sekä palveluntarjoajalle että asiakkaille. Skripitit ei ole vaikea toteuttaa puhelimiin ja ohjausteknologiakin valmistuu kätevältä koodarilta muutamassa päivässä. Tietääkseni tässä ei ole mitään laitonta – Onhan vastuu palvelusta kuitenkin palveluntarjoajalla: Esimerkiksi Facebookilla.ja Twitterillä. Tätähän juuri käsiteltiin USAn kongressissakin ja Facebookin pomo lupasi selvittää tarkemmin, jotta asiakkaiden dataa valvotaan paremmin.

Tykkää!

Kuulemma näitä klikkitehtaita on Kiinassa ja Venäjällä enimmäkseen. Uskaltaisin kuitenkin epäillä, että tämä ei rajoitu näihin maihin, vaan eri luokan klikinostajille on eri tason palveluntarjoajat. Tämä on spekulaatiota, mutta sanotaanko vaikka että kiinalaiset webbikaupat ostavat klikkejä tuolta videon paikasta, kun taas amerikkalaiset puolueet ostavat luksusklikkejä paremmista puitteista. Youtube-videoiden katsontakertojakin varmasti voi jotenkin hankkia – Ainakin jos katsoo mikä siellä on katsotuinta laadun perusteella! Pointtini on, että tällaisen toiminnan olemassaoloa on mahdoton valvoa, sillä ruohonjuuritasolla se on sitä, että kaupan asiakas klikkaa Facebookissa ”Tykkää”, kilpailu-artikkelia, jossa voi voittaa ”Tykkäämällä”. Tämä on mielestäni aivan yhtä ostettu ääni kuin tällaisessa klikkitehtaassa tuotettu. IMO. Profiili tosin on oletetusta aito, tosin ei välttämättä.

Oheinen uutinen on Bangladeshista, jossa klikkitehtailu on enemmän ihmistyövoimaa – Erittäin kiinnostava video:

Tässä olisikin muuten idea opiskelijabudjetilla eläjälle. Klikkifarmi pystyyn vain! Mutta selvittäkääpäs ensin käyttöehdoista, että tämä ei ole laitonta.

Lähde: Mirror

Edellinen artikkeliMaailman pienin sushi
Seuraava artikkeliMonsteriadapteri syö minkä vaan optiikan ja sopii ”bajonetillaan” kännykkäkameraan