M. Fuller osaa hyvin rakennella ja modata elektroniikkaa. Oheisella videolla opastetaan kuinka LCD-televisiosta voi tehdä valkoista valoa paistavan kuvausvalon.

LED-paneeli

Valopaneeli

Törmäsin tähän ”tuunaajaan” Roland MC-505:n näytön korjauksesta asiota selvittäessäni. Yllättäen hän korjasti asian silitysraudalla. Mukavan rennolla otteella puretaan kalliimmatkin elektroniikat ja viat korjautuvat. Jotain mihin itse en kykenisi – Ellei sitten opiskelisi alaa perinpohjaisesti. Yleensä lopputulos on: Avasin, korjasin, jotain muuta hajosi. Se siitä…

Tässä oheisella videolla esitellään kuinka vanha televisio modataan loistamaan vain valkoista valoa. LCD-näytöstä poistetaan LCD ja jäljelle jää LED.

Avattu TV

Videolla esitellään aluksi kuinka itse voi rakentaa valopaneelin LEDeistä. Tämän jälkeen tehdään vanhasta televisiosta kuvausvalo:

Roland MC-505 näytön korjaus:

Fuller esittelee kanavallaan monenlaisia korjaus- ja purkuoperaatioita. Monesti kyseessä on musiikkiin liittyvä instrumentti tai muu aparaatti. Erittäin mielenkiintoista katsella, kun osaava tekijä hoitaa homman kotiin!

Lähteet: M. Fueller -Youtube-kanava, Roland MC-505

Edellinen artikkeliTeknologia- ja peliala keskittyvät yhä enemmän naisiin
Seuraava artikkeliHuhut kertovat, että Canonilla on jo täydenkoon kennon peilitön kamera testaajilla