Harvoin kuulee näin erikoisia innovaatioita, mutta tällä varmasti tulee olemaan runsaasti käyttöä – Mikäli laite saadaan tuotantoon. Mikropropellit ovat vielä turvallisuuden kannalta liian riskialttiita hajoamaan.

Nano-drone-robottien erilaisia liikeratamalleja

(Mainittakoon tähän väliin, että tämä artikkeli on aprillipila, päivitetty 3.4.)

Uusi-Seelantilainen keksijä N. Mourn on tutkinut jo pidemmän aikaa erilaisia keinoja hyödyntää drone-lennokkeja ja nanoteknologiaa. Tarpeeksi pienet propelleihin perustuvat lennokin nimittäin voisivat nostaa epätasaisen materiaalin ilmaan ja luoda siitä yhtenäisen lentävän kappaleen. (ks. Nano-sized propellers could revolutionize medicine).

Lentävään mattoon liittyviä kaavakuvia (Ohjausjärjestelmä sijaitsee maton alapuolella)
Painottomassa tilassa voidaan jo lentää matolla

Ensimmäisiksi testikohteiksi on valittu matot. Matto on sopivan vapaasti ”elävä” materiaali – Toisaalta sen sisään voidaan rakentaa erilaisia jäykennysmekanismeja, jotka auttavat ilmalennon aikaisessa dynamiikassa. Lisäksi ”lentävä matto” itsessään on hyvä markkinointikikka mahdollisille tulevaisuuden markkinoille.

Pienet propellit ovat tosissaan niin pieniä, että akkuteknologiakin on nano-luokkaa koossaan. Propellit ovat halkaisijaltaa vain n. 10mm. Mutta mikä menetetään koossa, voitetaan määrässä. Näitä nanopropelleja voidaan nimittäin liittää mattomateriaalin pohjaan jopa tuhansia kappaleita.

Nano-akun toimintaperiaate (Lähde: phys.org)
Koulutusvaiheessa lentäjät harjoittelevat erityisellä jousijärjestelmällä

Jäämme odottamaan toimivaa prototyyppiä. Sitä ennen aiheesta voi lukea lisää mm. ao. linkistä:
Bored Panda.

Lähteet: Uusi-Seelanti, Nanorobotit

Edellinen artikkeliArmeijat siirtävät yhä useamman tukikohtansa Faradayn häkkiin ja ersitettyihin tiloihin EMP-aseiden vuoksi – Ohjeet oman EMP-aseen valmistukseen – Älä kokeile itse!
Seuraava artikkeliAikuisten värityskirjat seuraavalla tasolla: Van Goghin maalaukset numeroiduilla kohdilla ja kymmenillä valmiilla väreillä