Maailmalla liikkuu huhuja EMP (engl. electromagnetic pulse) – eli sähkömagneettisen pulssin aseista. Nämä aseet tuottavat sähkömagneettisen pulssin, joka tuhoaa elektroniset laitteet. Tunnettua on myös, että ydinpommi tuottaa EMP:n, joka tuhoaa elektroniikat.

New Yorkin sähkökatko 2017

Videolla rakennetaan taskulampun kokoinen EMP-ase
Erilaiset elektromagneettiset pulssit
EMP-pulssilta suojaavaa teknologiaa

Uutisoimme eilen Faradayn häkkien käytöstä sähkömagneettisen säteilyn torjumiseen – tai siltä suojautumiseen (5G-verkko ja sähkömagneettinen säteily ovat todellinen terveysriski, hipit rakentavat jo Faraday-häkkejä kotiinsa!). Armeijat ympäri maailmaa ovat tehneet suojattuja tiloja jo ties kuinka kauan. Paitsi että varaudutaan EMP-aseen varalta, joka tuhoaisi elektroniset laitteet tilassa, varaudutaan myös vakoilulta. Tarpeeksi paksuista metalliseinistä ei nimittäin pääse läpi tutkilla tai muunlaisilla vakoiluvälineillä. Mediassa / Internetissä saamme enimmäkseen lukea USAn toteuttamista suojavarusteluista, mutta todennäköisesti kyseessä on maailmanlaajuinen käytäntö – Tietenkin.

Venäjän väitetyssä propagandassa esitellään useita erilaisia EMP-sovelluksia. Tässä väitetään tankin pysäyttävän raketin EMP:llä

Kuinkas sitten voitaisiin rakentaa itse sähkömagneettisen pulssin ase? Tähän näyttää ratkaisun FPS Weapons -Youtube-kanava. Kyseisellä kanavalla käytetään aikaa mitä kummallisimpien vempaimien rakenteluun. Tähän sitten iso huomautus ja VAROITUS: NÄITÄ EI SAA RAKENTAA ITSE. Mikäli joku jotain vaarallista täältä katsoo ja alkaa toteuttamaan, niin se on sitten täysin omalla vastuulla ja Hilavitkutin.com-blogi ei ota minkäänlaista vastuuta asiasta. Tämä on täysin omalla vastuulla, kuten kaikki muukin mitä itse rakentelee. Internet kun on loputon varasto mitä kummallisimpia vaarallisia laitteita ja temppuja.

Batman-elokuvassa esiintynyttä EMP-teknologiaa

Mutta näin se siis kuitenkin onnistuu. Katsokaapa video, niin näette. Ei ole vaikeaa rakentaa EMP-asetta, joka rikkoo eletroniset laittaat n. 10cm päässä. Kuvitellaanpa armeija, jolla on miljardi rahaa kehittää tuota samaa vekotinta, niin ei ole vaikea päätellä, että lopputulos voi olla huomattavasti tehokkaampi.

Videolla esitellään EMP-aseen tee-se-itse-versio:

Tuleepa tässä mieleen jopa nuo ajoittaiset sähkökatkokset. Esimerkiksi New Yorkin ja San Franciscon yhtäaikainen sähkökatkos 2017 huhtikuussa. Snopes-sivusto käsittelee aihetta artikkelissaan. Siinä pohditaan hakkerointia sähkölaitoksiin. Toisaalta voisi ajatella että EMP-isku olisi toinen mahdollinen selitys. Näihin on mahdotonta ottaa kantaa, mutta kummallista on, että laajamittainen sähkökatkos tapahtuu kahdella puolella mannerta samaan aikaan. Snopes on siitä hauska sivusto, että siellä selitellään mustakin valkoiseksi, mikäli kirjoittaja on tarpeeksi innokas. Mutta vapaa Internet takaa meille mahdollisuuden ihmetellä maailman tapahtumia usealta kantilta.

USAn armeija sijoittaa yhä useamman viestintäkeskuksensa ja yksikkönsä suojattuihin tiloihin
EMP-aseen strategia olisi räjäyttää se sopivalla korkeudelle disabloitavan kohteel yllä
EMP-aseesta alettiin kerätä tietoa 50-luvulla ydinaseiden yhteydessä. 80-luvulla pohdittiin vakavasti EMP-aseiden uhkaa.

Selviäisimmekö ilman sähköä? Kuinka kauan? Minkälainen varajärjestelmä on olemassa, jos EMP-ase tuhoaisi suojaamattoman elektroniikan. Näitä varmasti pohditaan monen maan hallituksissa ja puolustusvoimissa. Kaasukeitin, takka ja kynttilät ovat preppaajan perustarpeita :-D.

Lähde: Youtube, The Sun, Tech Free Tricks

Edellinen artikkeliKlikinsäästö: Boarding-passissasi koodi SSSS = Secondary Security Screening Selectee ja se viittaa ylimääräiseen turvatarkastukseen
Seuraava artikkeliUusi-Seelantilainen yritys on kehittänyt nano-teknologiaan perustuvan lentävän maton (artikkeli on aprillipila)