Varma tapa päästä eroon Facebook-messengerin vakoilusta, käytä Opera-selainta puhelimessasi ja tabletissasi! Ohjeet myös kuinka käyttää WhatsAppia työpöytäkoneelta.

Näinä aikoina kun selviää hiljalleen erinäisten ”appien” salakuuntelustrategiaa, on sopiva aika hankkiutua eroon näistä vakoilusovelluksista.

Jos et maksa tuotteesta, silloin olet se tuote. (Vanha väittämä)

Facebook-messenger on erittäin näppärä viestin. Myös Facebook-app on kätevä sosiaalisten suhteiden ylläpitoon. Monen mielestä on kuitenkin ikävää, että nämä aplikaatiot kuuntelevat puhelimen mikrofonin kautta käyttäjää.

Opera-App
Facebook toimii täydellisesti älypuhelimen Opera-selaimessa

Yksinkertainen tapa hankkiutua eroon näistä sovelluksista on ottaa tablettiin sekä kännykkään käyttöön Opera-selain. Operassa pääsee selaamaan Facebookia – sekä lähettämään sen kautta viestejä. Opera siis tekee nämä erilliset Facebook-appit tarpeettomiksi. Tämä on toimituksen testaama ja täydellisen hyväksi havaitsema ratkaisu. (Opera Google-playstoressa, Opera iTunes app-storessa).

Mainittakoon että esimerkiksi Dolphin-web-selain päästää Facebook-uutisvirtaan, mutta ei päästä kirjoittamaan Facebookissa ykstyisviestejä (so. Facebook Messengeriin).

Mitä vähemmän sovelluksia, mitä vähemmän sovelluksilla oikeuksia, sitä paremmin oma yksityisyys on turvattu.

Opera-selain on myös klassikko työpöytäselailuun. Tosin uusissa versioissa siitä ei voi kytkeä automaattisia päivityksiä pois, vaan n. kerran viikossa tulee pop-up-ikkunat, että ohjelma pitäisi päivittää. Tämähän on hieman ärsyttävää, koska olemme jo saaneet pop-upeista tarpeeksemme. Itse olen vaihtanyt Vivaldi-selaimeen, joka on kuten Chrome, mutta avoimen lähdekoodin paketti, joten vakoilu on hieman hankalampi toteuttaa kuin Chrome-selaimessa. Suosittelen omasta kokemuksesta Vivaldia. Plussana on, että selaimeen käy kaikki Chromen lisäosat – Vivaldin käyttöliittymä on räätälöitävissä erittäin monipuolisesti. (9 Reasons to Switch to Vivaldi Browser Today (MUo))

Vivaldi-selain
WhatsApp Opera-selaimessa

Lisänä vielä tähän, Opera-työpöytäselaimeen on sisäänrakennettu WhatsApp-tuki. Eli selaimella pääsee lukemaan WhatsApp-viestejä. Chromeenkin näyttäisi olevan usea lisäosa, jolla näitä viestejä pääsee lukemaan työpöytäselaimella. Esim. WhatsChrome on saanut hyvät arvostelut – Tosin allekirjoittanut ei ole sitä testannut. Ja tämähän lisäosa käy myös Vivaldi-selaimeen. Mitä vähemmän laitteita samalla kertaa, sitä parempi IMO.

Kliseinen kuvituskuva jälleen 😀

Lähteet: Vivaldi, The Verge, PC World