Näinä aikoina kun selviää hiljalleen erinäisten ”appien” salakuuntelustrategiaa, on sopiva aika hankkiutua eroon näistä vakoilusovelluksista.

Jos et maksa tuotteesta, silloin olet se tuote. (Vanha väittämä)

Facebook-messenger on erittäin näppärä viestin. Myös Facebook-app on kätevä sosiaalisten suhteiden ylläpitoon. Monen mielestä on kuitenkin ikävää, että nämä aplikaatiot kuuntelevat puhelimen mikrofonin kautta käyttäjää.

Opera-App
Facebook toimii täydellisesti älypuhelimen Opera-selaimessa

Yksinkertainen tapa hankkiutua eroon näistä sovelluksista on ottaa tablettiin sekä kännykkään käyttöön Opera-selain. Operassa pääsee selaamaan Facebookia – sekä lähettämään sen kautta viestejä. Opera siis tekee nämä erilliset Facebook-appit tarpeettomiksi. Tämä on toimituksen testaama ja täydellisen hyväksi havaitsema ratkaisu. (Opera Google-playstoressa, Opera iTunes app-storessa).

Mainittakoon että esimerkiksi Dolphin-web-selain päästää Facebook-uutisvirtaan, mutta ei päästä kirjoittamaan Facebookissa ykstyisviestejä (so. Facebook Messengeriin).

Mitä vähemmän sovelluksia, mitä vähemmän sovelluksilla oikeuksia, sitä paremmin oma yksityisyys on turvattu.

Opera-selain on myös klassikko työpöytäselailuun. Tosin uusissa versioissa siitä ei voi kytkeä automaattisia päivityksiä pois, vaan n. kerran viikossa tulee pop-up-ikkunat, että ohjelma pitäisi päivittää. Tämähän on hieman ärsyttävää, koska olemme jo saaneet pop-upeista tarpeeksemme. Itse olen vaihtanyt Vivaldi-selaimeen, joka on kuten Chrome, mutta avoimen lähdekoodin paketti, joten vakoilu on hieman hankalampi toteuttaa kuin Chrome-selaimessa. Suosittelen omasta kokemuksesta Vivaldia. Plussana on, että selaimeen käy kaikki Chromen lisäosat – Vivaldin käyttöliittymä on räätälöitävissä erittäin monipuolisesti. (9 Reasons to Switch to Vivaldi Browser Today (MUo))

Vivaldi-selain
WhatsApp Opera-selaimessa

Lisänä vielä tähän, Opera-työpöytäselaimeen on sisäänrakennettu WhatsApp-tuki. Eli selaimella pääsee lukemaan WhatsApp-viestejä. Chromeenkin näyttäisi olevan usea lisäosa, jolla näitä viestejä pääsee lukemaan työpöytäselaimella. Esim. WhatsChrome on saanut hyvät arvostelut – Tosin allekirjoittanut ei ole sitä testannut. Ja tämähän lisäosa käy myös Vivaldi-selaimeen. Mitä vähemmän laitteita samalla kertaa, sitä parempi IMO.

Kliseinen kuvituskuva jälleen 😀

Lähteet: Vivaldi, The Verge, PC World

Edellinen artikkeliJapanilaiset osaavat anteeksipyynnön jalon lajin. Videolla esitellään Shazait hauskasti!
Seuraava artikkeliTekevätkö vesisängyt paluun? Uusi teknologia ja millenniaalit saattavat tuoda nostetta – Vesisängyn kehittäjä uskoo