Monet ovat jo tottuneet ostamaan ns. geneerisiä ruokatarpeita mm. Rainbow, Pirkka, Eldorado, X-tra sekä Deluxe. Todetusti voidaan havaita, että tuotteet tulevat samalta linjalta kuin hieman kalliimman merkin alla myytävät ns. merkkituotteet.

Rainbow-paristoja

LADDA vs. Eneloop

Pattereita ja akkujakin myydän tällä tavoin. Hiljattain Kuluttaja-lehti testasi paristoja ja havaitsi, että Lidlin Aerocell AAA-paristo kesti parhaiten. Testaukseen käytettiin taskulamppua sekä langatonta hiirtä – Siis tuotteita, joissa toivoisi patterien kestävän mahdollisimman kauan. Aerocell oli myös edullisin paristo. Myös muut halpisparistot pärjäsivät hyvin, eikä kalliimmissa paristoissa ollut parempaa kestoa. Testituloksista voi lukea Kalevasta tai Kuluttuja-sivustolta.

Valokuvauksessa akkuja tarvitaan salamaan. Jokin aika sitten tehdyssä testissä havaittiin, että Ikean LADDA-AA-akut olivat täsmälleen yhtä kestäviä kuin Eneloopin AA-akut. Eneloopia pidetään yleensä erittäin hyvänä akkuvalmistajana.

Paristovertailu salamoissa

Nyt on havaittu, että LADDA on jopa parempi kuin Eneloop. Eräs valokuvaaja testasi identtisiä salamoita näillä merkeillä. Testeissä hän havaitsi, että LADDA-akuilla salama latautui nopeammin. Eli suositeltavaa on ostaa Ikean akkuja.

Videolla vertaillaan AA-akkuja salamissa:

Kukapa olisi arvannut, että halvimmat paristot ja akut ovat parhaita! Tietää sitten, että seuraavat akut ja paristot ostetaan sieltä missä on halvinta.

Lähde: Petapixel

Lidl-akkuparistojen edullisuus

Tutustutaanpa Lidlin myymien akkuparistojen edullisuuteen ja kilpailukykyyn. Pelkkä hinta riittää toisille käyttäjille perusteeksi, että tuote on halpa tai edullinen. Todellisuudessa voi olla kuitenkin niin, että halvalla hinnalla ei saa samaa suorituskykyä ja kustannustehokkuutta kuin hintavammilla brändituotteilla. Toisaalta voi olla niinkin, että hintavammat brändituotteet eivät ole paljoakaan sen parempia kuin edullisemmat supermarket-tuotteet.

Lidl-supermarketketju tarjoaa akkuparistoja omalla tuotemerkillään Tronic. Tarjolla on kahta kokoa AA (2500 mAh) ja AAA (1000 mAh). Neljän Tronic-akkupariston setti maksaa 4-5 euroa eli noin 1 – 1,25 € kappaleelta. Hinta on moniin kilpailijoihin nähden melko edullinen ja kilpailukykyinen.

Lidl-akkuparistot ovat olleet mukana useissa testeissä, joissa on mitattu niiden suorituskykyä ja kestävyyttä. Tulokset ovat osoittaneet, että Lidl-akkuparistot toimivat kohtuullisen hyvin hintaansa nähden. Joillakin testiosa-alueilla ne olivat jopa hieman parempia kuin hintavammat brändätyt akkuparistot. Ne toimivat hienosti päivittäisessä käytössä laitteissa, jotka eivät kuluta paljoa virtaa. Ne ovat järkevä valinta kaukosäätimiin, kelloihin ja joihinkin leluihin.

Virtaa sentillä

Supermarkettien ja halpahallien ”omat brändit” akkuparistoissa, kuten esimerkiksi Lidlin ja Ikea-akkuparistot tarjoavat usein kustannustehokkuutta ja suorituskykyä edullisempaan hintaan kuin monien hintavampien brändien akkuparistot. Ne soveltuvat erinomaisesti käytettäväksi vähän virtaa vaativissa laitteissa kuten kaukosäätimissä, kelloissa ja leluissa. Ikean LADDA-akkuparistot toimivat moitteetta lähes kaikissa paristokäyttöisissä laitteissa.

Usein markettien ja halpahallien akkuparistot tulevat nykyään samoilta tuotantolaitoksilta kuin hintavammatkin, mutta niissä saattaa olla vain joitain olemattomia eroja materiaaleissa tai ominaisuuksissa. Osa saattaa olla ”huippubrändien” vanhempia versioita tai b-laatua.

Akkuparistot ovat aina erinomainen vaihtoehto perinteisille paristoille. Edullisemmat akkuparistot sopivat mainiosti päivittäiseen käyttöön ja osaa niistä voi käyttää vähän vaativammassakin käytössä. Käyttäjän kannattaa kuitenkin tilannekohtaisesti arvioida mikä akkuparisto on paras valinta hänelle ja hänen laitteelleen.

Kuinka Ikea-paristot kilpailevat hintavampien merkkien kanssa?

Ikean myymät ja markkinoimat LADDA-akkuparistot ovat kiinnostava ja varteenotettava vaihtoehto hintavammille brändeille. Niiden kohdalla kannattaa ottaa kuitenkin huomioon muutamia seikkoja.

Hinta-laatu-suhde LADDA-akkuparistoilla on edullinen, mutta ne ovat laadultaan varsin kilpailukykyisiä. Niitä käyttämällä säästää rahaa ilman, että joutuu tinkimään mahdottomasti suorituskyvystä. LADDA-akkuparistojen latausmahdollisuus tekee niistä ympäristöystävällisempiä ja niiden käyttö vähentää jätteen määrää verrattuna perinteisiin paristoihin. Lisäksi viimeisin versio Ikean omasta akkulaturista lataa 1-4 akkuparistoa kerrallaan ja laturi lopettaa lataamisen automaattisesti kun akkuparistot on ladattu. Laturi on lisäksi valmistettu 50% kierrätetyistä materiaaleista.

LADDA-akkuparistot sopivat käytännössä kaikkiin paristokäyttöisiin laitteisiin. Ikean akkuparistot toimivat myös energiankulutusta vaativissa laitteissa kuten kaiuttimissa, leluissa, taskulampuissa tai kameroissa. Tässä käytössä ladattavien paristojen edut korostuvat. Siirtyminen ladattavien paristojen käyttäjäksi on hyvä askel kohti kestävämpää arkea ja kehitystä kotioloissa.

Ikea-akkuparistot ovat edullisia ja ne tarjoavat kilpailukykyisen vaihtoehdon verrattuna hintavampiin merkkeihin.

Taloudellista virtaa ja voimaa

Lidl- ja Ikea-akkuparistot tarjoavat taloudellisesti virtaa ja voimaa paristokäyttöisiin laitteisiin niin kotona kuin työmaakäytössäkin. Ne ovat erinomainen vaihtoehto perinteisille paristoille sekä hintavammille akkuparistoille. Ne tuovat käyttäjälleen rahallista säästöä sekä ovat hyvä askel kohti kestävämpää kehitystä ja ympäristöystävällisempää arkea.

Ne ovat suorituskyvyltään ja ominaisuuksiltaan aivan samoja tai lähes vastaavia kuin muutamat hintavammat brändituotteet. Hinnaltaan ne ovat kuitenkin huomattavasti brändituotteita halvempia ja edullisempia. Hinnat saattavat olla jopa vain neljänneksen brändituotteen hinnasta vaikka suorituskyky ja kestävyys saattaa olla vielä 75% tai jopa enemmänkin brändituotteen arvoista.

Ikea-akkuparistojen suorituskyky

Testit ja käyttäjäpalautteet ovat osoittaneet, että Ikea-akkuparistot ovat suorituskyvyltään soveltuvat mainiosti vähän enemmänkin virtaa vaativiin laitteisiin kuten kaiuttimiin, leluihin, taskulamppuihin ja kameroihin. Suorituskyvyn on todettu olevan jopa erinomainen hintaan nähden.

Ikea LADDA-akkuparistojen on mitattu suorituskyvyltään ja kestävyydeltään erinomaiseksi valinnaksi. Joillakin testiosa-alueilla ne olivat jopa hieman suorituskykyisempiä kuin toiset hintavammat brändätyt akkuparistot. Ne toimivat hienosti päivittäisessä käytössä monissa erinäisissä paristoilla toimivissa laitteissa.

Testien ja käyttökokemusten perusteella Ikean LADDA-akkuparistot täyttävät hyvin niille myyjän puolesta lupaamat ominaisuudet. Toisilla osa-alueilla kohtuullisen ja hyvän sijaan arvosanat voisi jopa antaa kiitettävän.

Todelliset säästöt

Todelliset säästöt akkuparistojen kanssa ovat rahallisia ja ympäristöllisiä säästöjä. Akkuparistojen loppuessa voit laittaa akkuparistot lataukseen sen sijaan, että ostaisit uudet paristot. Monille tavallisimmille ja edullisimmille akkuparistoille luvataan jo 500-600 syklin elinikä. Tämä tarkoittaa sitä, että voit ladata akkuparistoja muutaman sata kertaa ennen kuin ne ovat ”totaalisen loppu” ja edessä on uusien akkuparistojen hankinta. Näin säästät pitkän pennin rahaa uusien paristojen ostamisesta sekä säästät ympäristöä paristojätteeltä.

Akkuparistot tuovat käyttäjälle sinällään jo säästöjä verrattuna perinteisten paristojen käyttämiselle, mutta valitsemalla parhaiten itselleen ja käyttötarkoitukseensa sopivat akkuparistot voi käyttäjä saada vielä lisäsäästöä. Halvalla ei välttämättä saa aina hyvää, mutta tyhmä maksaa turhasta liikaa. Tämä tarkoittaa sitä, että Lidlin aja Ikean akkuparistoilla voi kerätä jo säästöä verrattuna hintavampiin akkuparistoihin hankintahinnan puolesta. Ne saattavat olla hinnaltaan vain neljänneksen hintavampien merkkien tuotteista, mutta suorituskyky ja laatu eivät kuitenkaan poikkea niin paljoa hintavammasta tuotteesta.

Ladattavia akkuparistoja käytettäessä on käyttäjän hyvä muistaa myös, että akkuparistojen oikeanlainen käyttö ja lataaminen oikeanlaisella laturilla pidentävät akkuparistojen ikää ja parantaa osaltaan vähän myös suorituskykyä. Akkuparistojen kohdalla kannattaa myös olla tarkkana käyttölämpötiloista ja ympäristöolosuhteiden osalta – ne vaikuttavat osaltaan akkuparistojen suorituskykyyn ja kestoon.

Muista, että akkuparistotkin ovat ongelmajätettä tavanomaisten paristojen tapaan. Toimita tiensä päähän tulleet akkuparistot asianmukaisesti kierrätykseen niille tarkoitettuun kierrätyspisteeseen.

Ikea-akkuparistot ja hinta-suorituskyky-suhde

Ikean paristot ovat todettu niin testeissä kuin käyttäjäkokemusten perusteellakin hinta-suorituskyky-suhteeltaan erinomaiseksi valinnaksi. Ne sopivat käytettäviksi moniin eri paristokäyttöisiin laitteisiin. Ikean akkuparistojen suorituskyky on ehkä vähän joitakin hintavampia brändejä heikompi, mutta testeissä ja käytössä se kuitenkin osoittautunut hinta-suorituskyky-suhteeltaan monia akkuparistoja paremmaksi. Ikea-akkuparistot toimivat mainiosti vähän enemmän virtaa ja voimaa vaativissa laitteissakin.

Lidl-akkuparistot kodin virrankäyttötarpeisiin

Lidlin akkuparistot soveltuvat mainiosti käytettäväksi paristokäyttöisissä laitteissa, joiden virrankäyttö on alhaisempaa. Tälläisiä laitteita ovat esim. kaukosäätimet, kellot ja osa leiuista. Vähän enemmän virtaa vaativien laitteiden kanssa voi joutua vaihtamaan ja latailemaan akkuparistoja vähän useammin valittaessa Lidlin akkuparistot.

UKK

Mikä minun pitäisi huomioida valitessani Lidl-paristoja hintavampien brändien vaihtoehtona?

Lidlin akkuparistot ovat hankintahinnaltaan tuntuvasti halvempia kuin monet kilpailijansa. Ne sopivat mainiosti vähän vähemmän virtaa käyttävissä laitteissa kuten kaukosäätimet, kellot ja osa leluista.

Miten Ikean akkuparistot vertautuvat pitkäikäisyyteen ja suorituskykyyn?

Ikean akkuparistot ovat käyttöiältään ja suorituskyvyltään hyviä. Testit ja käyttäjäkokemukset ovat osoittaneet niiden olevan hinta-suorituskyky-suhteeltaan hyviä ellei jota kiitettäviä. Akkuparistot täyttävät myös erinomaisesti myyjän tuotteelleen antamat ominaisuudet.

Onko olemassa tunnettuja yhteensopivuusongelmia, jotka käyttäjien tulisi olla tietoisia?

Lidlin ja Ikean akkuparistot toimivat ilman isompia haasteita monien paristokäyttöisten laitteiden kanssa. Lidlin akkuparistot toimivat paremmin vähemmän virtaa vaativissa laitteissa. Ikean akkuparistot puolestaan toimivat lähes kaikissa laitteissa.

Edellinen artikkeliSlo Mo Guys ja luodin ampuminen kirveeseen – Halkeaako luoti?
Seuraava artikkeliMinustako pelinkehittäjä? Näin pääset helposti alkuun