Monet ovat jo tottuneet ostamaan ns. geneerisiä ruokatarpeita mm. Rainbow, Pirkka, Eldorado, X-tra sekä Deluxe. Todetusti voidaan havaita, että tuotteet tulevat samalta linjalta kuin hieman kalliimman merkin alla myytävät ns. merkkituotteet.

Rainbow-paristoja

LADDA vs. Eneloop

Pattereita ja akkujakin myydän tällä tavoin. Hiljattain Kuluttaja-lehti testasi paristoja ja havaitsi, että Lidlin Aerocell AAA-paristo kesti parhaiten. Testaukseen käytettiin taskulamppua sekä langatonta hiirtä – Siis tuotteita, joissa toivoisi patterien kestävän mahdollisimman kauan. Aerocell oli myös edullisin paristo. Myös muut halpisparistot pärjäsivät hyvin, eikä kalliimmissa paristoissa ollut parempaa kestoa. Testituloksista voi lukea Kalevasta tai Kuluttuja-sivustolta.

Valokuvauksessa akkuja tarvitaan salamaan. Jokin aika sitten tehdyssä testissä havaittiin, että Ikean LADDA-AA-akut olivat täsmälleen yhtä kestäviä kuin Eneloopin AA-akut. Eneloopia pidetään yleensä erittäin hyvänä akkuvalmistajana.

Paristovertailu salamoissa

Nyt on havaittu, että LADDA on jopa parempi kuin Eneloop. Eräs valokuvaaja testasi identtisiä salamoita näillä merkeillä. Testeissä hän havaitsi, että LADDA-akuilla salama latautui nopeammin. Eli suositeltavaa on ostaa Ikean akkuja.

Videolla vertaillaan AA-akkuja salamissa:

Kukapa olisi arvannut, että halvimmat paristot ja akut ovat parhaita! Tietää sitten, että seuraavat akut ja paristot ostetaan sieltä missä on halvinta.

Lähde: Petapixel

Edellinen artikkeliSlo Mo Guys ja luodin ampuminen kirveeseen – Halkeaako luoti?
Seuraava artikkeliMinustako pelinkehittäjä? Näin pääset helposti alkuun

1 KOMMENTTI

  1. Aina ei käy näin eikä geneerisiä voi yleistäen pitää merkkituotteita parempina. Geneeriset tuotteet tulevat useilta valmistajilta ja niiden laatu voi eri aikoina olla erilainen.
    Kalliimman merkkituotteen voi kuvitella olevan tasalaatuisempi.
    Toisaalta, halvan kokeilu ei tule kovin kalliiksi.

Kommenttien lisääminen on estetty.