Monet ovat jo tottuneet ostamaan ns. geneerisiä ruokatarpeita mm. Rainbow, Pirkka, Eldorado, X-tra sekä Deluxe. Todetusti voidaan havaita, että tuotteet tulevat samalta linjalta kuin hieman kalliimman merkin alla myytävät ns. merkkituotteet.

Rainbow-paristoja

LADDA vs. Eneloop

Pattereita ja akkujakin myydän tällä tavoin. Hiljattain Kuluttaja-lehti testasi paristoja ja havaitsi, että Lidlin Aerocell AAA-paristo kesti parhaiten. Testaukseen käytettiin taskulamppua sekä langatonta hiirtä – Siis tuotteita, joissa toivoisi patterien kestävän mahdollisimman kauan. Aerocell oli myös edullisin paristo. Myös muut halpisparistot pärjäsivät hyvin, eikä kalliimmissa paristoissa ollut parempaa kestoa. Testituloksista voi lukea Kalevasta tai Kuluttuja-sivustolta.

Valokuvauksessa akkuja tarvitaan salamaan. Jokin aika sitten tehdyssä testissä havaittiin, että Ikean LADDA-AA-akut olivat täsmälleen yhtä kestäviä kuin Eneloopin AA-akut. Eneloopia pidetään yleensä erittäin hyvänä akkuvalmistajana.

Paristovertailu salamoissa

Nyt on havaittu, että LADDA on jopa parempi kuin Eneloop. Eräs valokuvaaja testasi identtisiä salamoita näillä merkeillä. Testeissä hän havaitsi, että LADDA-akuilla salama latautui nopeammin. Eli suositeltavaa on ostaa Ikean akkuja.

Videolla vertaillaan AA-akkuja salamissa:

Kukapa olisi arvannut, että halvimmat paristot ja akut ovat parhaita! Tietää sitten, että seuraavat akut ja paristot ostetaan sieltä missä on halvinta.

Lähde: Petapixel

Edellinen artikkeliSlo Mo Guys ja luodin ampuminen kirveeseen – Halkeaako luoti?
Seuraava artikkeliMinustako pelinkehittäjä? Näin pääset helposti alkuun