Industrial Light and Magic eli ILM tunnetaan George Lucasin käynnistämänä ryhmänä Tähtien sota -elokuvien erikoistehosteita varten. Yhtiö on toiminut tällä nimellä Imperiumin vastaisku -elokuvasta saakka.

Hangaarikohtaus

Hangaarikohtaus valmiina

The Last Jedi -Star Wars -elokuva on monessa kohtaa jakanut katsojat kahtia: Joko tykätään tai ei. Suurimmat ongelmat ovat seuraajien mielestä juonen epäloogisuuksissa ja kohtausten ajoisten kanssa. Jotkut ovat perustelleet, että myös Imperiumin vastaiskun ajoituksissa oli ongelmia, mutta tämähän ei poista niitä Last Jedista. Siitä todennäköisesti ollaan kuitenkin yhtä mieltä, että nykyisenkaltaisella tietokonegrafiikalla ei saada parempaa lopputulosta kuin mitä The Last Jedi visuaalisesti tarjoaa.

Oheisilla ILM:n videoilla esitellään elokuvan kohtauksia purettuna osiin ja kerroksiin. Tästä voi nähdä kuinka nykyelokuvien erikoisefektit toteutetaan.

Behind the Magic – Star Wars: The Last Jedi – Bombing Run:

Behind the Magic – Star Wars: The Last Jedi – The Hangar:

Behind the Magic – Star Wars: The Last Jedi – Battle of Crait:

Samanlainen esittely on tehty myös Rogue One -elokuvasta, joka alla:

Hienoja efektejä. Mikä tästä teknologiasta tekee mielenkiintoista on, että jos se olisi ollut olemassa vaikkapa 50 vuotta sitten, voi vain kuvitella kuinka erilaisia vanhemmat elokuvat olisivat olleet. Teknologia näyttää nimittäin vaikuttavan huomattavasti myös siihen, minkälaisia kohtauksia elokuviin toteutetaan.

Olemme esitelleet aiemmin Imperiumin vastaisku -elokuvan alkukohtauksen työstämistä: Tähtien sodan ensimmäiset osat olivat pienoismallitaiteen huippusaavutuksia, tarina AT-AT:stä.

TLJ

Lähteet: ILM, The Verge

Edellinen artikkeliDrone-vesihiihto on uusi välineurheilulaji!
Seuraava artikkeliMaailman vanhimmat naisen tatuoinnit löytyivät infrapunavalon avulla egyptiläisestä Gebelein muumiosta